Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 6:1Liberec deklasoval v dohrávce hokejisty Vítkovic 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Plodek 1 : 0
22. Kočí 2 : 0
25. Plodek 3 : 0
26. Šachl 4 : 0
35. Procházka 5 : 0
38. Bartovič 6 : 0
44. Tomášek 6 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvládli ve středu bravurně dohrávku 28. kola extraligy a bez nejmenších problémů porazili Vítkovice 6:1. O svém vítězství rozhodli skvělou produktivitou při přesilových hrách: využili celkem čtyři. Do 26. minuty jim Vítkovice nabídly početní výhodu třikrát a pykaly za to ve všech případech. Liberec si upevnil třetí příčku, Vítkovice zůstaly osmé.

Článek

Branku Bílých Tygrů střežil i přes Pincovo uzdravení trošku překvapivě opět Fikrt, ale v oboustranně opatrnější první třetině moc práce neměl. Domácí byli aktivnější a již ve třetí minutě mohl otevřít brankový účet po Procházkově přihrávce Dušek, Prusek ho však vychytal. Pak zahrozil tečí Kašpařík, puk ale usměrnil těsně vedle a vzápětí vytěsnil Prusek se štěstím mimo tyče i Víškovu dobře umístěnou střelu.

Ve 14. minutě, kdy byl podruhé krátce po sobě vyloučen domácí bek Žabka, hosté soupeře zmáčkli, Petr Hubáček našel ideálně svého bratra Radka, ale Fikrt byl i přes malé vytížení pozorný. Prvního gólu se přesto diváci dočkali ještě před přestávkou. V 18. minutě se v rohu kluziště za vlastní brankou nechtělo příliš hrát hostujícímu Gulašimu, sudí Šindler ohodnotil jeho počínání dvouminutovým trestem za zdržování hry a Liberec po pouhých osmi sekundách přesilovku využil. Krstevův pokus od modré čáry dorazil v pádu Plodek.

Liberec soupeře ve druhé třetině rozstřílel 5:0 

Druhé dějství začali domácí zostra a povedlo se jim udělat rozhodující krok k vítězství. Ve 22. minutě se hosté opět provinili proti pravidlům a Liberec je znovu potrestal, přestože tentokrát potřeboval k využití přesilovky o něco delší čas. Po 43 sekundách vrátil vyloučeného Petra Hubáčka na led dorážkou střely odražené od zadního hrazení obránce Kočí. Ve 26. minutě při třetí přesilovce Severočechů uplynulo z trestu Trnky 85 sekund a Prusek po druhém Plodkově gólu opět kapituloval, v brance hostí ho ihned poté nahradil Štěpánek.

Ani vítkovickému náhradníkovi se kvůli naprosté rezignaci spoluhráčů nevedlo o moc lépe a po pouhých 50 sekundách pobytu na ledě inkasoval po Šachlově přesném zakončení přečíslení tří na jednoho. Vzápětí mohl Plodek završit hattrick, ale trefil horní tyčku. Ve 36. minutě, pouhé dvě sekundy po skončení krátké přesilovky pět na tři, se v pokračující početní výhodě dočkal gólu také kapitán domácích Procházka. A když ve 39. minutě zvýšil na 6:0 Bartovič, hostující kouč Fryčer jen bezmocně máchl rukou.

Třetí dvacetiminutovka se za rozhodnutého stavu dohrávala pouze z povinnosti. Nejdůležitějším momentem byla 45. minuta, kdy Tomášek zařídil symbolický úspěch hostí a po 145 minutách ukončil Fikrtovu neprůstřelnost.

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 6:1 (1:0, 5:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Plodek (Krstev), 23. Kočí (Blatný), 26. Plodek (Víšek), 27. Šachl (Blatný), 36. S. Procházka (Pabiška), 39. Bartovič (Šachl) - 45. Tomášek (R. Hruška). Rozhodčí: Šindler - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:9, navíc Heš (Vítkovice) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 4108.
Liberec: Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, Bartovič - S. Procházka, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Vítkovice: Prusek (26. Štěpánek) - Jurečka, Gulaši, Ovčačík, Trnka, Kuboš, Heš - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Káňa, R. Hruška, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Klimek - Köhler, Mikula, Tomášek. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata: