Hlavní obsah

Klepiš: Nejít do Slavie? To bych Růžovi neudělal

Hokejisté pražské Slavie získali novou posilu do útoku. Do vedoucího týmu české extraligy se vrátil ze zámoří Jakub Klepiš, který ve Slavii působil už od dorostu. "Dostal jsem na Slavii šanci, když jsem byl mladej. Dohodli jsme se, že tu budu hrát do konce sezóny," prozradil v rozhovoru třiadvacetiletý odchovanec.

Článek

Máte za sebou první trénink po návratu ze zámoří. Jak jste se s tím vyrovnal?

Pořád mám smíšený pocity. Přiletěl jsem v úterý, moc jsem toho nenaspal, ale bylo dobrý zase po nějaké době vidět kluky.

Můžete popsat, jak se váš příchod do Slavie vlastně semlel?

Prostě jsem se rozhodl, že už tam nebudu, protože jsem neměl šanci, že bych letos ještě hrál NHL. Měl jsem toho vážně plný zuby.

Dvě sezóny jste pendloval mezi farmou v Hershey a prvním týmem Washingtonu Capitals. Co bylo posledním impulsem, že jste se rozhodl pro návrat do Prahy?

Na farmě jsem byl třetí rok a bylo to pořád stejný. Styl hokeje mi nevyhovoval. Já si rád přihraju a tam jsem nemohl čekat, že mi to někdo hodí zpátky.

Bylo hned jasné, že se vrátíte do Slavie?

Agent mi říkal, že byly nabídky z Ruska a ze Švýcarska, ale já nechtěl jít uprostřed sezóny do nového prostředí. To bych prostě Růžovi nemohl udělat. Dostal jsem na Slavii šanci, když jsem byl mladej. Dohodli jsme se, že tu budu hrát do konce sezóny.

Vy už jste po minulém ročníku věděl, že chcete z Washingtonu pryč?

Říkal jsem vedení, že chci být vyměněný jinam. Oni mi výměnu slíbili, ale pak jsem nepodepsal jejich kvalifikační nabídku a dopadlo to takhle.

Capitals nejsou mezi elitou NHL. Čím to bylo, že jste se ve Washingtonu neprosadil?

Jsou poslední, ale když se podíváte na jejich první dvě lajny, mají tam jména jako zvon (Ovečkin, Nylander, Kozlov – pozn. aut.).

Americký kouč Glen Hanlon vám ale u Capitals moc příležitostí nedal.

Když to jméno slyším, tak mám husí kůži, ale vracet se k tomu nechci.

Hrát v NHL je ale pořád vaší prioritou, ne?

Určitě bych se tam chtěl někdy vrátit. Ale už ne do Washingtonu, to vím jistě.

Neberete poslední sezóny jako ztracené roky? Kdybyste hrál extraligu, tak jste mohl být v reprezentaci, jezdit třeba na mistrovství světa a odejít do NHL jako lepší hráč.

Všechno má plusy i minusy. Rozhodl jsem se a už se za tím nehodlám ohlížet.

Bylo jedním z impulsů k návratu i květnové mistrovství světa v Kanadě? Tam budou hráči na očích i vzhledem k možnému dalšímu angažmá.

Kdyby to vyšlo, tak by to bylo krásný, ale šampionát je ještě daleko.

Reprezentační pozvánky jste se ale dočkal už na moskevský turnaj Euro Hockey Tour. Překvapilo vás to?

Určitě. Kouč mě neviděl hrát, známe se vlastně jen z mistrovství světa dvacítek. Ale je to milý překvapení, vážím si toho.

Reklama

Související témata: