Hlavní obsah

Gólman Kopřiva se po návratu ze zámoří dohodl na smlouvě v Kladně

KLADNO

Hokejový brankář Miroslav Kopřiva, jenž prozatím ukončil svou snahu prosadit se v zámořských soutěžích, začal trénovat s Kladnem, kde také podepsal smlouvu na dva roky s následnou roční opcí. Čtyřiadvacetiletý kladenský rodák by se tak mohl po třech letech brzy dočkat opětovného startu v extralize. "Budeme s ním počítat mezi první dvojici brankářů," řekl ČTK asistent trenéra Petr Kasík.

Článek

Bývalý juniorský reprezentant, jenž od draftu 2003 patří Minnesotě, ale v NHL dosud šanci nedostal, toužil po návratu do Čech, neboť si nedokázal zajistit stabilní místo ani v prvním farmářském týmu v Houstonu. "Jsem rád, že mi Kladno pomohlo, a musím mu poděkovat. Situace nebyla jednoduchá," řekl Kopřiva pro oficiální webové stránky klubu.

Sám dodnes nepochopil, proč nedostal příležitost ukázat, co umí. "V létě mi řekli, že se mnou počítají, a během týdne podepsali další dva brankáře. Už v září jsem tam chtěl skončit, pak jsem si to ještě rozmyslel, avšak po dalším měsíci mi bylo jasné, že je to marné," dodal Kopřiva. Do Kladna se vrátil rozchytaný. "Poslední zápas jsem chytal před týdnem za Austin. Sice ještě nejsem úplně aklimatizovaný, ale jsem moc rád, že to klaplo a jsem zpátky," pochvaloval si Kopřiva.

Reklama

Související témata: