Hlavní obsah

Obránce Žižka nekončí, podepsal novou smlouvu ve Zlíně

Hokejový obránce Tomáš Žižka podepsal novou roční smlouvu s extraligovým Zlínem a bude pokračovat v hráčské kariéře. Čtyřicetiletý kapitán Beranů by měl odehrát na začátku března jubilejní 1100. zápas v nejvyšší soutěži a v příštím ročníku naskočí do jednadvacáté extraligové sezony.

Foto: Právo

Hokejista Zlína Tomáš Žižka

Článek

"Jsme rádi, že Tomáš pokračuje v hráčské kariéře, neboť je stále platným hráčem pro tým. Ve svém pokročilém věku nejstaršího hráče týmu předvádí skvělé výkony, hraje s přehledem a je velkým vzorem v roli kapitána pro mladší hráče. Prožil parádní hokejovou kariéru, která stále ještě nekončí," uvedl trenér Zlína Robert Svoboda na klubovém webu.

Extraligový šampion z roku 2008 v dresu Slavie se do Zlína, kde začínal s kariérou, vrátil v roce 2014. Druhou sezonu je kapitánem týmu. "V závěru kariéry jsem nečekal, že mě bude hokej tak bavit. Člověk je na konci kariéry vyprahlý, ale u mě se stal zázrakem pravý opak. Rozhodla moje velká chuť do hokeje, těším se teď na každý trénink, zápas," uvedl Žižka.

V aktuální sezoně Žižka odehrál za Zlín 37 zápasů s bilancí šest branek a tři asistence. Celkově má na kontě 1093 utkání a 290 bodů (91+199). Vedle Zlína a Slavie hrál i za Kometu Brno. V NHL nastoupil do 25 zápasů Los Angeles.

Reklama

Související témata: