Hlavní obsah

Hokejový útočník Duda zřejmě opustí Slavii a bude hrát v Langnau

LANGNAU

Český hokejový útočník Radek Duda podle všeho v reprezentační přestávce opustí pražskou Slavii a zamíří do celku Langnau Tigers. Švýcarský klub o jeho příchodu již informuje na svých internetových stránkách, vedení Slavie to však zatím nechce potvrdit.

Článek

"Odchod Dudy nechci komentovat. Nějak jsme se domluvili, do pondělí nic s týmem dělat nebudeme," uvedl generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička pro internetový server hokej.cz. Vedoucí celek extraligy čeká ještě v neděli předehrávka 46. kola v Pardubicích, až poté pro něj začne přestávka.

Langnau na svém webu již uvedlo, že Duda se k týmu připojí po víkendu. Že ve Slavii v reprezentační pauze dojde ke změnám, je zřejmé. Do klubu se v týdnu vrátil ze zámoří útočník Jakub Klepiš a Růžička má nyní v kádru přetlak. Vedení navíc musí řešit i ekonomickou stránku. Před sezonou Slavia oznámila, že oproti minulosti snižuje rozpočet, ale poté se do týmu nečekaně vrátili z Ruska Petr Kadlec, Duda a nyní i Klepiš.

"Je jasné, že rozpočet nejde nafukovat donekonečna. Něco se tedy stane," řekl Růžička deníku Sport. V úvahu přicházejí odchody Kadlece, Dudy nebo Jaroslava Bednáře, o kterého před nedávnem projevil zájem ruský Omsk. Reprezentační útočník je momentálně ze zdravotních důvodů mimo hru.

Dres Slavie bude i nadále oblékat útočník Roman Červenka, který s klubem prodloužil smlouvu až do roku 2011.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín