Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 5:1Kladno neproměňovalo přesilovky a podlehlo v Plzni 1:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Fabuš 1 : 0
6. Laš 2 : 0
11. Šindel 3 : 0
12. Procházka 3 : 1
30. Ludvík 4 : 1
54. Divíšek 5 : 1

PLZEŇ

Ve svém posledním utkání před reprezentační přestávkou Lasselsberger Plzeň porazil v pátečním 29. kole O2 extraligy Geus Okna Kladno 5:1. Domácí vedli ve 12. minutě již 3:0, hosté ale brzy snížili a ve zbytku souboje se museli domácí strachovat o výsledek. Brzdila je totiž častá vyloučení. Kladno ovšem nepotrestalo ani jedno z jedenácti domácích vyloučení, navíc neproměnilo čtyři přesilovky pět na tři. V cestě jeho střelcům stála obětavá hra domácích a skvěle chytající Roman Málek.

Článek

Utkání začalo zostra. Při hře čtyř proti čtyřem hrdina posledních kol v kladenském dresu gólman Orct zlikvidoval Čakajíkovu střelu z bezprostřední blízkosti. Za chvíli vyslal Bělohlav dlouhou přihrávkou do úniku Ševce vracejícího se z trestné lavice, strážce plzeňské svatyně Málek ovšem jeho střelu rozklekem zastavil. V šesté minutě dostal domácí při signalizovaném vyloučení hostí do vedení Fabuš, který v pádu zužitkoval Kracíkovu přihrávku zpoza branky. O necelou půlminutu později navíc Laš po kombinaci celého třetího útoku zblízka překonal Orcta podruhé.

Dvě rychlé trefy Plzně hosty znervózněly a Orct musel čelit množství střeleckých pokusů. Veterán v kladenské brance kapituloval znovu až při přesilovce domácích, kdy ho po slalomu mezi statujícími obránci překonal šikovný Šindel. Hostující trenéři si poté vyžádali oddechový čas a po následném vhazování dokázala elitní formace Kladna skórovat. Zmatku v obranném pásmu domácích totiž využil ke křížné přihrávce Gulaš a mezi kruhy neobsazený Procházka bez přípravy propálil Málka.

Prostřední část zahájili lépe hosté. Po Nádašdiho chytré přihrávce od levého mantinelu najížděl na Málka osamocený Nedvěd, kotouč však zvedl nad branku. Hosté poté získali výhodu více než minutu dlouhé přesilovky pět na tři. Sehráli ji sice dobře, Málek však nejprve akrobaticky vyrazil Paterův pokus a za chvíli se štěstím zlikvidoval pravým betonem i Procházkovu teč. Nakonec udeřilo na druhé straně. Nedůraz kladenských obránců potrestal šťastnou trefou Ludvík, když dorazil do sítě Jasečkovu střelu od modré čáry. V závěru třetiny hosté nevyužili více než třicet vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu.

V úvodu třetí třetiny domácí přežili další krátké dvojnásobné oslabení, přesto v nečisté hře pokračovali. Výsledkem byla tentokrát bez sedmi vteřin dvě minuty dlouhá přesilovka Kladna pět na tři, ve které Málek levým betonem zkazil na poslední chvíli radost Paterovi. Častá hra ve čtyřech domácí unavila a Málek musel zlikvidovat Bělohlavův únik ve vlastním oslabení. Nejblíže měli hosté ke snížení na dvoubrankový rozdíl po elegantní zadovce Kally, Horna ale v následném nájezdu ztroskotal na Málkovi. Na konečných 5:1 uzavřel skóre utkání plzeňský kapitán Divíšek, který paradoxně při čtyřminutovém trestu spoluhráče Dreslera překvapil Orcta nahozením z brankové čáry.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Fabuš (Kracík), 7. Laš (Důras), 12. Šindel (Benák), 31. Ludvík (Jasečko), 55. Divíšek - 13. Martin Procházka (Gulaš). Rozhodčí: Šír - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 11:6, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4772.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Derner, od 28. navíc Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Šmach, Trončinský, M. Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Diviš, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: