Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 3:2Jihočeši prokletí pardubického ledu nezlomili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vak 0 : 1
27. Pivko 1 : 1
40. Havíř 2 : 1
54. Vak 2 : 2
65. Blažek 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním utkání 29. kola O2 extraligy druhé České Budějovice 3:2 po samostatných nájezdech, když rozhodující trefu zaznamenal Tomáš Blažek, jenž celé utkání proseděl po nemoci pouze na lavičce. Moeller tak odčinil poslední prohru ze Znojma, zatímco Jihočeši naposledy vyhráli v Pardubicích v normální hrací době 30. prosince 1997 a nepodařilo se jim to ani dnes.

Článek

Mountfield, který do dnešního duelu vyhrál již šest zápasů v řadě, přijel na pardubický led s odhodláním tuto úspěšnou sérii natáhnout. A protože domácí chtěli napravit porážku z minulého kola ve Znojmě, byly dány předpoklady k zajímavému duelu. A očekávání se naplnilo. Od začátku se hrál důrazný, bojovný hokej a na obou týmech bylo znát, že chtějí hrát.

Pardubičtí měli při vyloučení Tomana v šesté minutě šanci otevřít skóre, ale nevedlo se jim. To Jihočeši se ukázali při přesilovce úspěšnější a při vyloučení Ondřeje ve 13. minutě překonali Lašáka. Bylo to však po chybě domácího Posmyka, který měl nepřesnou rozehrávkou podíl na akci Mountfieldu. Potom se domácí mohli dostat k vyrovnání, ale při jejich další přesilovce Koukal neproměnil vyloženou šanci.

Vyrovnat se Moelleru podařilo až ve druhé třetině, kdy Pivko využil přesilovku po vyloučení Veselého. Vyrovnávací gól odstartoval nejlepší pasáž utkání. Oba týmy zrychlily hru, hrálo se nahoru dolu, ale chybělo brankové vyjádření. Jihočeši měli blízko strhnout vedení pro sebe při vyloučení Rolinka, v cestě jim ale stál Lašák.

Další velkou šanci měl ve vlastním oslabení Šimánek, kterého v úniku zastavil Píša a když po něm šel ven Nikolov, měli hosté dvojnásobnou výhodu. Ve 38. minutě hrubě fauloval pronikajícího Rolinka Toman a kromě dvouminutového trestu si vysloužil i "desítku" za naražení zezadu na mantinel. V poslední minutě druhé třetiny dostali výhodu dvojnásobné přesilovky domácí a v úvodu třetí třetiny při hře pět na čtyři Havíř po spolupráci se Snopkem zajistil Moelleru vedení.

Pak do hry zasáhl sudí Kubeš problematickými verdikty se postaral o to, že do 48. min. trestná lavice na obou stranách nevychladla. Bylo to ke škodě hry obou týmů. Hosté se nadechli k mohutnému náporu, velkým důrazem zatlačili domácí hráče do obranného pásma a před Lašákem bylo horko. Pardubičtí odolávali jen s velkým vypětím a největší problém jim dělala rychlost budějovických hráčů.

Cháberu ohrožovali domácí jen sporadicky, protože jim nátlaková hra soupeře nedovolila souvislejší kombinační akce. Navíc časté špatné přihrávky domácích dávaly soupeři šance k založení protiakcí. Souvislý tlak Jihočechů nedával domácím klid a ti se náporu soupeře nakonec neubránili. V 55. minutě prošla Vakova střela za Lašákova záda. O minutu později mohl otočit skóre Tvrdík, ale z vyložené šance pálil mimo.

Pardubičtí pak ještě nepotrestali třetí Tomanovo vyloučení a utkání tak dospělo k prodloužení. V něm branka nepadla, ale po té Východočeši díky Blažkovi lépe zvládli samostatné nájezdy a získali kýžený druhý bod.

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Pivko (Havíř), 41. Havíř (Snopek), rozhodující nájezd Blažek - 13. Šimánek (Hudec), 55. Vak (Kůrka). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:11, navíc Toman (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 9214.
Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Ondřej, M. Hlinka, Koukal - Bláha, Zohorna, Starý - na samostatné nájezdy navíc Blažek. Trenéři: Šejba a Lubina.
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Frolo, Bolf - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Kůrka, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: