Hlavní obsah

Liberecký střelec Víšek: Byla to taková vlaštovka

PRAHA

Dlouho to na bodový zisk libereckých Bílých Tygrů na ledě Sparty příliš nevypadalo. Po čtyřiceti minutách Gregorova družina prohrávala 0:1, zásluhou tří branek v poslední dvacetiminutovce si ale z Prahy odváží všechny tři body. Tu rozhodující si připsal Jan Víšek, který se trefil přesně nad Altrichterovu lapačku. „Byla to taková vlašťovka, ale já takhle střílím normálně,“ smál se po zápase Víšek.

Článek

Prvních čtyřicet minut jste se proti Spartě prosazovali jen velmi těžko, třetí třetinu tomu bylo naopak. Změnili jste před posledním dějstvím něco?

Sparta hrála první dvě třetiny velmi dobře dozadu. Sice jsme se do nich tlačili, ale nevycházelo to. Neřekl bych, že jim v poslední třetině odešly síly. Najednou jsme ale měli navrch, hodně nám pomohl vyrovnávací gól Tomáše Klimenty. Pak už se mohlo stát cokoliv.

V poslední minutě za stavu 2:1 pro Liberec hráli domácí přesilovku 6 na 4. Hodně se vám ulevilo, když Moravec trefil opuštěnou klec a definitivně tak rozhodl?

Určitě! I když i bod by byl možná dobrý. Sparta v té době tlačila, takže nás tahle branka uklidnila.

Rozhodující gól jste si připsal vy, když jste přesně trefil prostor nad Altrichterovou lapačkou...

No, to byla taková vlašťovka. Já takhle střílím normálně... Tomáš Klimenta mě tam viděl, byla to ale spíše taková improvizace.

Pomůže vám tenhle gól v dalším průběhu sezóny?

Letos moc bodů nemám. Každého hráče potěší, když mu naskakují body, ale hlavně jsem rád, že se vyhrává.

Jan Plodek si z vás dělal srandu, že kdyby se počítaly i druhé asistence, měl už byste v sezóně dva body...

Teď už bych jich měl víc!

V první třetině vám rozhodčí neuznali gól. Na kostce nad ledem přitom bylo vidět, že branky bylo dosaženo regulérním způsobem. Neštvalo vás to hodně?

Samozřejmě! Koho by to nenaštvalo? Nemůžu se k tomu ale vyjadřovat. Ještě však zbývalo hodně času na to, abychom zápas otočili. A nakonec se to povedlo.

Liberec poslední tři zápasy vyhrál. Dá se říci, že už jste v pohodě?

Liberec byl v pohodě pořád. Akorát jsme měli pár smolných zápasů, ve kterých nás při zakončení opustilo štěstíčko. Teď nám to tam naštěstí padá, tak doufám, že to bude pokračovat.

Oproti minulým sezónám se vám až tolik nedaří doma, z venkovních kluzišť ale máte skvělou bilanci - ze dvanácti zápasů jste jen dvakrát vyšli bodově naprázdno. Čím to, že se Bílým Tygrům venku tak daří?

Každý hráč vám řekne, že hrát venku je těžší než doma. Tak se na to možná víc soustředíme. Je dobře, že vozíme body i z venku, dodává to takovou bodovou pohodu a mužstvu to přidá.

Reklama

Související témata: