Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 1:2České Budějovice zvítězily v nastavení v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Blatný 1 : 0
52. Kůrka 1 : 1
61. Brabenec 1 : 2

Hokejisté Liberce podlehli v nedělní dohrávce 19. kola hokejové O2 extraligy Českým Budějovicím 1:2 v prodloužení a nevyužili možnost bodově dotáhnout či dokonce přeskočit svého dnešního soupeře na druhém místě tabulky. Bílí Tygři získali pouze bod, přestože po druhé třetině vedli 1:0. Rozhodující trefu zaznamenal při přesilovce v prodloužení Kamil Brabenec.

Článek

Prestižní duel dvou týmů z čela tabulky začalo velmi neobvykle, neboť hned v úvodní minutě byli během 18 vteřin vyloučeni hostující Hübl s Tomanem. Domácí Tygři sice ve dvojnásobné přesilovce uzamkli Jihočechy před Turkovou svatyní, ale jejich tlaku chybělo střelecké zakončení, takže hosté horkou chvilku i díky velké obětavosti bránící trojice přežili bez úhony.

V průběhu první třetiny se na ledě odehrával především velký boj, jemuž dominovaly těžko prostupné defenzivy s pozornými gólmany za zády. Šancí ke vstřelení úvodního gólu se moc neurodilo. Tu největší měl v 15. minutě Blatný po Šachlově přihrávce zpoza branky, ale na Turka zblízka nevyzrál.

Ve 23. minutě při přesilovce hostí nahazoval puk ostře Sailer, před Pincem se ho na hranici brankoviště pokoušeli ještě tečovat Šimánek se Sičákem, ale neuspěli a domácí brankář si s nelehkou situací poradil. Krátce po přehoupnutí základní hrací doby do druhé poloviny vypálil při přesilovce bombu od modré čáry Žabka, Turek měl sice zakrytý výhled, puk však dokázal na poslední chvíli vytěsnit mimo branku. Pak ještě pálil Pletka a vzápětí vrátil na Turkovu klec odražený puk Jiruš, s oběma pokusy si však opora Mountfieldu poradila.

Přesto byl právě Turek prvním z obou brankářů, který kapituloval. Ve 35. minutě si Kočí ve středním pásmu všiml rozjetého Blatného, který i přes obětavý skok jednoho z Jihočechů střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Ještě do druhé přestávky mohlo být vyrovnáno, ale ostrá Gřegořkova rána od modré čáry, na niž Pinc neviděl, skončila na masce domácího gólmana.

Ve třetím dějství vyrovnaný duel gradoval. Pár vteřin po příchodu týmů ze šaten vypálil z ostrého úhlu Kotrla, Pince však nepřekonal, což vzápětí potvrdil i kontrolní hovor sudího Mináře s videorozhodčím. Další šanci vyrovnat měl zapomenutý Hudec, Brabencovu přihrávku však tečoval těsně vedle branky, neboť si zřejmě nevšiml, že stojí před Pincem zcela sám. Ve 47. minutě naopak málem udeřilo na druhé straně: Moravec pálil, Dušek tečoval, ale výtečný Turek dokázal zareagovat.

Tlak hostů stále narůstal a přinesl své ovoce. V 50. minutě sice ještě neuspěl Frolo, jenž si sjel na dobře načasovanou Sailerovu přihrávku, jeho střelu do protipohybu však stihl Pinc vykrýt. O chvilku později však napřáhl zpoza kruhů pro vhazování Kůrka, trefil mezírku mezi Pincovými betony a bylo vyrovnáno. Čtrnáct vteřin před vypršením základní hrací doby se nechal vyloučit domácí Pletka. Přestože jeho trest nepřinesl nic zásadního do skončení 60. minuty, rozhodl o druhém bodu.

Od začátku prodloužení totiž Jihočeši sevřeli při přesilovce čtyř proti třem soupeře a ačkoliv Brabencovu první velkou šanci Pinc zlikvidoval, na druhou o pár vteřin později už neměl nárok.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Blatný (Kočí) - 53. Kůrka (Sičák), 62. Brabenec (Hudec). Rozhodčí: Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 7180.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub - Čermák, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Bartovič, Šachl, Blatný - S. Procházka, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Frolo, Bolf, Vydarený, F. Novák, od 21. navíc Mucha - Hudec, Šimánek, Brabenec - Hřebejk, V. Hübl, Sailer - Kůrka, Mertl, Veselý - Kotrla, Vak, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: