Hlavní obsah

Českým mladíkům stojí v cestě USA

HALIFAX/PRAHA

Česko už má jistotu, že skončí na hokejovém MS dvacetiletých v Kanadě lépe než loni na domácím ledě, kde se muselo smířit až se sedmou příčkou. Nyní jsou svěřenci trenéra Jaroslava Holíka už mezi elitní šestkou a o postup do semifinále se porvou ve čtvrtek v Halifaxu s USA.

Článek

"Mužstvo zatím zvládlo jen první postupný úkol, povinností je vyhrát ještě jeden zápas a postoupit mezi nejlepší čtyři," prohlásil český kouč, který ocenil zodpovědnou hru mladíků v klíčových zápasech skupiny se Švédy a Finy. "I když jsme v obou utkáních prohrávali, mužstvo stále bojovalo. Naštěstí soupeři nevedli o víc než gól, výraznější náskok by se při vyrovnaných zápasech těžko doháněl. Proti Finům se nám povedlo dvakrát srovnat, i se Švédy jsme se za stavu 0:1 vrátili zpátky tam, kam jsme potřebovali."

Po výhře nad Švédy mohla česká výprava v hotelu Citadel v Halifaxu radostně oslavit příchod roku 2003. "Bylo už předem jasné, že výsledek utkání ovlivní, zda naše první lednové minuty budou šťastné. Dopadlo to dobře, žádné bujaré radovánky se ale nekonaly. Večerka byla po dvaadvacáté hodině, hráči i členové realizačního týmu si navzájem popřáli a šlo se spát," líčil silvestrovskou náladu týmu manažer Petr Míšek.

Prohlédli si Američany na videu

Na Nový rok české mužstvo využilo volna k důsledné regeneraci, přesto hráči vyjeli na hodinku na led a u videa si prohlédli hru USA. Před klíčovým soubojem šampionátu Holík uvažoval: "Předchozí utkání naznačila, že si dokážeme vynutit převahu, je ale nutné líp proměňovat šance. Základem všeho musí být znovu dobrá obrana a disciplinovaná, ukázněná hra. Američané tu sice po úvodní porážce s Ruskem zvítězili čtyřikrát v řadě a v žádném zápase nedostali víc než dva góly, ale když prohrávají, ztrácí jejich výkon jiskru."

Nejlepším střelcem našeho nejbližšího soupeře je zatím Higgins, v posledním draftu NHL vybraný Montrealem už v prvním kole. Brankář Goepfert pak vede statistiky brankářů.

Americký tým má ve svém středu 11 hráčů zlatého mužstva z dubnového MS juniorů v Piešťanech, včetně střelce vítězné branky klíčového duelu s Ruskem Pariseho, který nyní na turnaji dal také už tři branky. Česko loni na jaře na šampionátu pozdější vítěznou osmnáctku porazilo, minulá dvacítka však na posledním mistrovství v Pardubicích s USA prohrála úvodní duel turnaje. Ten zápas ze současného kádru pamatuje pět Američanů, u nás pak tři hráči.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články