Hlavní obsah

Vedoucí Slavia v pražském derby nezaváhala, Pardubice smetly Třinec

PRAHA

Po reprezentační pauze hokejisté Slavie v rámci 30. kola O2 extraligy vyhráli v souboji pražských "S" nad Spartou v T-mobile Areně 6:3. O výhře rozhodli "sešívaní" v první třetině, ve které svého rivala porazili 3:1. Dvěma brankami se zaskvěl slávista David Hruška. Pardubice vyhrály na ledě Třince 6:2. Znojmo porazilo Vítkovice 3:0. Ústí nestačilo ani s kompletním kádrem na Plzeň a prohrálo 2:5. Kladno vyhrálo s Libercem v prodloužení 2:1. Litvínov se po čekání na zisk tří bodů z ledu soupeře dočkal v Karlových Varech, kde vyhrál 5:3. Budějovice porazily Zlín 4:2.

Článek

Velmi povedenou úvodní část odehráli v pražském derby hokejisté Slavie v T-mobile Areně. Sparťané sice šli do vedení gólem Langhammera, ale skóre první třetiny uzavřel na 3:1 pro Slavii 20 sekund před koncem David Hruška. Když ve 25. minutě zvýšil na tříbrankový rozdíl Kolařík, nebyl pochyb o tom, kdo odejde se svěšenou hlavou. Lídr extraligy v pražském derby nezaváhal a porazil svého rivala vysoko 6:3!

Opatrný začátek v utkání mezi jedenáctými Pardubicemi a sedmým Třincem se rozplynul ve 13. minutě, kdy hosté během čtyř minut vsítili tři branky. V osmnácté minutě sice snížili Oceláři zásluhou Juraje Štefanky, ale po zbytek zápasu tahali domácí za kratší část provazu. Východočeši si i bez kanonýra ligy Sýkory odvezli z Třince tři body za výhru 6:2.

S Alešem Padělkem a bez zadáka Mudrocha vstoupili hokejisté Znojma do zápasu s Vítkovicemi. Branky se diváci dočkali až ve 30. minutě, kdy před brankářem Pruskem tečoval Bičánkovu ránu Tomáš Demel. Necelé tři minuty před koncem druhé části zvýšil na dvoubrankový rozdíl Radim Kucharczyk a Orli si již výhru vzít nenechali.

Poslední Ústí nestačilo doma na Plzeň

Nepovedenou úvodní část prožili v Ústí nad Labem domácí hokejisté proti Plzni. V sedmé minutě otevřel gólový účet Vampola, aby na něj o pět minut později mohli napsat další dvě čárky Kubalík s Vlasákem. Po přestávce se Lvi sice vzmohli a druhou třetinu vyhráli brankami Šaffera a Janků 2:0. Ale závěr patřil znovu Západočechům, kteří rozvlnili síť za domácím brankářem ještě dvakrát.

Až v nastaveném čase se rozhodovalo na kladenském ledě, kam přijeli Bílí Tygři z Liberce. V 62. minutě rozhodl v prodloužení o dvou bodech pro domácí Pavel Patera.

Čekání na výhru z kluziště soupeře ukončili hokejisté Litvínova. Severočeši vyhráli v Karlových Varech 5:3. Dvěma brankami přispěl k výhře hostí kapitán a manažer Litvínova Robert Reichel, který si tak bude moci spolu se svými spoluhráči po dlouhé době oholit plnovous...

V poslední středeční dávce hokeje, která netradičně začala až v 19. hodin se radovali z výhry domácí fanoušci Českých Budějovic. Jejich miláčci vyhráli brankami Hřebejka, Brabence, Vadareného a Sailera 4:2 na Zlínem. Hosté se přitom ujali na jihu Čech vedení zásluhou Záhorovského.

Hokejová O2 extraliga, 30. kolo:
Třinec - Pardubice 2:6on-line
Branky: 18. Štefanka, 37. Štefanka - 13. Ondřej, 13. Pucher, 17. Starý, 35. Pivko, 41. Rolinek, 52. Tvrdík.
Ústí nad Labem - Plzeň 2:5on-line
Branky: 29. Šaffer, 37. Janků - 7. Vampola 13. Kubalík, 15. Vlasák, 55. Divíšek, 57. Důras.
Kladno - Liberec 2:1 PP.on-line
Branky: 33. Horna, 62. Patera - 51. Šachl.
Znojmo - Vítkovice 3:0on-line
Branky: 30. Demel, 38. Kucharczyk, 60. Dopita.
Sparta Praha - Slavia Praha 3:6on-line
Branky: 8. Langhammer, 32. P. Nedvěd, 54. Ton - 10. D. Hruška, 13. Sloboda, 20. D. Hruška, 26. Kolařík, 38. Holec, 45. Červenka.
Karlovy Vary - Litvínov 3:5on-line
Branky: 6. Košťál, 26. Košťál, 27. Skuhravý - 5. Jenáček, 19. Reichel, 33. Poživil, 45. Kubinčák, 51. Reichel.
Č. Budějovice - Zlín 4:2on-line
Branky: 8. Hřebejk, 24. Brabenec, 40. Vydarený, 57. Sailer - 5. Záhorovský, 24. Nosek.

Reklama

Související témata: