Hlavní obsah

Znojmo - Vítkovice 3:0Brankář Trvaj vychytal Znojmu vítězství nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Demel 1 : 0
37. Kucharczyk 2 : 0
59. Dopita 3 : 0

Přesnější a pohotovější koncovka podložená výborným výkonem brankáře Jiřího Trvaje vynesla hokejistům Znojma vítězství ve 30. extraligovém kole nad Vítkovicemi 3:0. Orli s tímto soupeřem vybojovali v letošní sezóně až na třetí pokus svůj první bodový zisk.

Článek

Oba týmy sice začaly po reprezentační přestávce se snahou o útočný hokej, ovšem hlavní roli převzali oba brankáři - domácí Trvaj a vítkovický Prusek. Vážnější šanci v úvodní třetině měl ve 12. minutě Jareš, který ale netrefil opuštěnou branku a vzápětí si nedokázal poradit s Pruskem. O minutu později vynikl i Trvaj, jenž kryl Hubáčkův pokus.

Tlak Znojma začal od druhé třetiny narůstat. Domácí hokejisté přesněji kombinovali a také se po rychlých protiútocích dostávali častěji do šancí. K otevření skóre dopomohla Orlům přesilová hra při vyloučení Hubáčka. Znojmo po dvou předcházejících nepříliš podařených početních výhodách dostalo soupeře pod velký tlak. Obránce Bičánek ohrožoval Pruska tvrdými střelami od modré čáry. Jeho první pokus skončil na boční konstrukci branky. Vzápětí se dostal Bičánek k zakončení podruhé, jeho střelu tečoval Demel a Prusek už nestačil na změnu směru kotouče reagovat.

V náporu Znojmo pokračoval, ve 38. minutě po Dopitově chytré přihrávce se Kucharczyk drze prosmýkl mezi dvěma obránci a přidal druhou branku. Těsně před přestávkou nastřelil vítkovický Burger tyčku domácím branky a po střele obránce Trnky od modré čáry nedokázal hostující Ujčík ani po dvou pokusech překonat Trvaje.

V závěru se sice hosté ještě pokusili o zvrat. V koncovce si ale neuměli poradit s výborným Trvajem. V poslední minutě ještě vyzkoušely Vítkovice power-play. V době největšího tlaku ale stačil Trvaj vyrazit kotouč před Dopitu, který střelou do prázdné branky pečetil vítězství Znojma. Trvaj udržel čisté konto podruhé v sezóně.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Demel (Bičánek), 38. Kucharczyk (Dopita), 60. Dopita. Rozhodčí: Fraňo - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 2372.
Znojmo: Trvaj - Všetečka, Jareš, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Mojžíš - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Radek Procházka, Demel - Beroun, M. Růžička, A. Padělek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Heš, Ovčačík, Kuboš, Trnka - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Vala, Káňa - Klimek, R. Hruška, Krenželok. Od 41. min. navíc Tomášek a Köhler. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata: