Hlavní obsah

Kladno - Liberec 2:1Kladno dalo poprvé v sezóně gól Liberci a vyhrálo v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Horna 1 : 0
50. Šachl 1 : 1
61. Patera 2 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve středečním zápase 30. extraligového kola Liberec 2:1 v prodloužení a poprvé v této sezóně v soubojích se severočeským týmem bodovali. Navíc poprvé dokázali dát Liberci gól. O výhře HC Geus Okna rozhodl v 62. minutě Pavel Patera.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka moc kvalitní podívané nenabídla. Jakoby reprezentační přestávka vyvedla oba týmy z míry. Hráči si nebyli schopni přihrát puk a tak byli oba brankáři Orct a Pinc prakticky bez práce. Dokumentovala to i přesilovka Kladna, při které domácí vystřelili na branku Bílých tygrů pouze jedinkrát.

Při druhém Krstevově vyloučení na začátku druhé části hry, se ocitl před libereckým gólmanem osamocený Diviš, ale v rozhodující chvíli si špatně zpracoval puk. Zpestřením pro nudící se návštěvníky byla boxerská vložka mezi Schnabelem a Víškem, která však neměla vítěze. Úvodní branka zápasu byla hodně šťastná. Hájkovu nepříliš prudkou střelu vyrazil Pinc jen před sebe a pohotový Horna puk doklepl do prázdné branky. O tři minuty později hostující Zíb srazil ve vyložené pozici Gulaše a rozhodčí Kubeš nařídil trestné střílení. Kalla však zakončení svého nájezdu nezvládl a Pinc nemusel ani zasahovat.

Ve třetí dvacetiminutovce se do té doby téměř spící třetí tým tabulky pořádně probudil a od prvních vteřin sevřel domácí v jejich obranné třetině. Deset minut předváděl Orct fantastické zákroky, několikrát mu pomohlo i štěstí, jednou vyrazil puk z prázdné branky Hájek, ale v 51. minutě bylo přece jenom srovnáno. Na dorážku Šachla po střele Pletky byl Orct už krátký. Přes velkou snahu Bílých Tygrů se stav do konce zápasu nezměnil.

Muselo se tak prodlužovat a nastavený čas ukončil v 62. minutě Patera, který potrestal chybnou rozehrávku hostí a rozhodl zápas.

Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Horna (Hájek), 62. Patera (Hájek) - 51. Šachl (Pletka). Rozhodčí: Kubeš - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1914.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Šmach - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Diviš, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Žabka, Krstev, Holub, Kočí - Blatný, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Bartovič, Šachl, V. Nedorost - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice