Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:5Litvínov vyhrál poprvé na ledě soupeře, porazil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jenáček 0 : 1
5. Košťál 1 : 1
18. Reichel 1 : 2
25. Košťál 2 : 2
26. Skuhravý 3 : 2
32. Poživil 3 : 3
44. Kubinčák 3 : 4
50. Reichel 3 : 5

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 30. extraligovém kole s Litvínovem 3:5 a připsali si tak pátý nezdar za sebeou. Severočeši se naopak ve svém šestnáctém utkání na stadiónech soupeřů dočkali premiérové výhry. Dvěma góly se o ni zasloužil kapitán Robert Reichel.

Článek

Hostující gólman Hübl v úvodu podržel svůj tým při náporu Energie a jeho spoluhráči se tak již v 5. minutě mohli dostat do vedení. Pomohla jim k tomu přesilovka při vyloučení Proška. Mensatora překonal poprvé Jenáček. Útočná nálada vydržela Západočechům i za nepříznivého stavu. Aktivní první lajna sevřela ve dvojnásobné přesilovce soupeře, Kumstát našel volného Košťála, který se z blízkosti nemýlil.

Jenže za poněkud lehkomyslné pojetí v obrané hře byli potrestáni znovu domácí. Reichla v úniku nezastavil ani faul a kapitán Severočechů našel mezeru mezi Mensatorovými betony. Inkasovaná branka v závěru první třetiny nabudila k větší invenci znovu Venerovy svěřence. A Litvínov musel faulovat. Ve 26. minutě usedli na trestnou opět dva hosté, čehož Energetici maximálně využili. Přesně a pohotově pálil znovu Košťál a z další akce využil i klasickou přesilovku Skuhravý.

Útočné a atraktivní utkání dál bavilo fanoušky a ve 33. minutě slavili vyrovnání i litvínovští hráči. V přesilovce si domácí neudělali pořádek na brankovišti, Mensator sice dělal co mohl, ale Poživil snad pátou dorážkou dotlačil puk do sítě.

Přestože i třetí část začal tlakem Energie a přišla také další početní výhoda, radovali se znovu hosté. Ve 45. min. vyvážel puk v oslabení Jenáček, Kubinčák do jeho příhry nastavil hůl a posla tak svůj tým do rozhodujícího vedení. To navíc v 50. minutě potvrdil důrazný Reichel a hosté tak mohli slavit svou první výhru mimo domácí stadión, po které se mohou konečně oholit.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Košťál (Kumstát), 26. Košťál (Řezníček), 27. Skuhravý (Kumstát) - 5. Jenáček (Punčochář), 19. Reichel (Jánský), 33. Poživil, 45. Kubinčák (Jenáček), 51. Reichel (Lukeš). Rozhodčí: Polák - Chytil, Čech. Diváci: 2510.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Duben, Grof, Němec, Prošek, Mudroch, Řezníček - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Zucker - Bahenský, Melenovský, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Trávníček - J. Černý, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články