Hlavní obsah

Č.Budějovice - Zlín 4:2České Budějovice porazily Zlín a pokračují tak v úspěšné sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Záhorovský 0 : 1
7. Hřebejk 1 : 1
23. Nosek 1 : 2
23. Brabenec 2 : 2
39. Vydarený 3 : 2
57. Sailer 4 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 30. extraligovém kole Zlín 4:2 a na druhém místě tabulky se tak udrželi čtyřbodový odstup od vedoucí pražské Slavie. Jihočeši tak bodovali již v osmém zápase za sebou.

Článek

Zlínu, kterému se před přestávkou moc nedařilo, se přitom vydařil vstup do utkání. První přesilovou hru sice nevyužil, ale druhou již ano. Při vyloučení Vydareného předvedli ukázkovou lekci jednoduchosti a účelnosti. Pětice Valachů bleskově zaujala čtvercové rozestavění před domácí svatyní a Jihočeši se jen dívali, jak přihrávkami na jeden dotek od Balaštíka přes Lešku a Záhorovského míří kotouč za brankovou čáru.

Netrvalo však dlouho a v reprezentační formě hrající útočník Hřebejk obkroužil zezadu Murínovu klec a střelou kolem levé tyčky vyrovnal. Stejný kousek chtěl zopakovat obránce Sičák, po objetí branky ale z otočky trefil pouze tyčku. Další nebezpečnou střelu Hřebejka zlikvidoval Murín vymrštěním pravého betonu a při následné přesilovce pět na tři se znovu ozval dunivý zvuk tyčky po ráně Brabence. Nevyužity zůstaly i šance Sailera a Hudce.

Budějovičtí podruhé ve třech inkasovali, přesto vyhráli

V úvodu prostředního dějství hráli Budějovičtí dvakrát za sebou ve dvojnásobném oslabení a podruhé ve třech inkasovali, když Kotrla s Vakem nezaviněnou srážkou narušili obranný trojúhelník a Nosek pohodlně skóroval. Domácí pohotově odpověděli již po 41 vteřinách. V pokračujícím oslabení Hudec vtipně vysunul Brabence, jenž se vyhnul obránci Vosátkovi a střelou po ledě k levé tyčce dokonale překvapil zlínského gólmana.

Autor vyrovnávací trefy poté číhal nikým neatakován před Murínem, ale Vakovu přihrávku od zadního mantinelu nezužitkoval. Vzápětí Hudec před odkrytou zlínskou klecí nezpracoval puk a v následné akci Šimánek při pokusu o bekhendové zakončení byl odklizen z brankoviště faulujícím Kloučkem.

Přesilovka domácím pomohla k vedení, když vyloučení zlínského kapitána Okála potrestal zároveň s druhou sirénou obránce Vydarený. Jeho gól ale musel potvrdit videorozhodčí. Vzhledem k posunutému začátku utkání až od 19:00 působili hokejisté ve třetí třetině poněkud ospalým dojmem. Jednu z mála příležitostí si vypracovali Květoň se Šimánkem a také Hübl, po jehož nájezdu skončil puk pod ležícím Murínem. Domácí gólman Turek pak musel zasahovat po střelách Balaštíka a Kubiše a spolu se čtyřmi spoluhráči šťastně přežil dvouminutový trest Hřebejka. Přesně tři minuty před sirénou potvrdil vítězství Jihočechů kapitán Sailer, který se velkým obloukem protáhl skrz zlínské pásmo, položil si Murína a po objetí branky zezadu pohodlně skóroval.

Mountfield České Budějovice - RI Okna Zlín 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk (Sailer), 24. Brabenec (Hudec), 40. Vydarený (Brabenec), 57. Sailer - 5. Záhorovský (Leška), 24. Nosek (Balaštík). Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:9, navíc Hřebejk (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4937.
České Budějovice: Turek - Sičák, Frolo, Novák, Gřegořek, Toman, Vydarený, Mucha - Kůrka, V. Hübl, Veselý - Hudec, Mertl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Ďurák, Vosátko - Balaštík, Leška, Záhorovský (43. R. Pšurný) - Kubiš, Rachůnek, F. Čech - Okál, M. Čech, Mokrejš. Trenéři: Bokroš a Přikryl.

Reklama

Související témata: