Hlavní obsah

Skalp Vítkovic těší dvojnásob, pochvaloval si znojemský Trvaj

Druhou nulu v sezóně vychytal ve středečním extraligovém duelu s Vítkovicemi brankář Znojma Jiří Trvaj. Někdejší gólman severomoravského celku pikantní střetnutí zvládl a po utkání mohl spokojeně prohlásit: „Sbíráme cenné body v boji o play-off a už jsme na dohled středu tabulky.“

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář hokejistů Znojma Jiří Trvaj

Článek

Znamená třetí výhra v řadě udržení formy i po reprezentační pauze?

Bylo pro nás důležité navázat na předchozí vítězství, sbíráme cenné body v boji o play-off a už jsme na dohled středu tabulky. Středeční skalp Vítkovic s nulou mě těší dvojnásobně, vždyť jsem tam několik sezón chytal.

Při které šanci Vítkovic vám bylo v zápase nejhůř?

Na konci druhé třetiny jsem za stavu 2:0 při přesilovce hostů vyrazil krátce po sobě instinktivně dvě těžké střely, při nichž jsem puk téměř neviděl.

Extraliga stihne sedm kol během patnácti dnů, dokážete si užít vůbec Vánoc?

Alespoň na Štědrý den máme naštěstí volno, a tak se dostanu na skok domů za rodinou. Pětadvacátého už ovšem trénujeme, vzápětí nás čeká dlouhý výjezd do Ústí. Musíme to zvládnout, ale tomu, kdo vymyslel, že se bude hrát extraliga i 26. prosince, bych rád popřál klidné svátky.

Liší se utkání na konci roku atmosférou od běžných extraligových duelů?

Samozřejmě vnímáme všude kolem vánoční stromky a vůni cukroví. Na ledě se ovšem soustředíme výhradně na hokej. Vždyť body získané ze série zápasů na přelomu roku mohou být v dostizích o účast ve vyřazovacích bojích rozhodující.

Reklama

Související témata: