Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 3:4Hokejisté Vítkovic se trápí, doma klopýtli i s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jurečka 1 : 0
8. Horna 1 : 1
21. Hubáček 2 : 1
25. Ševc 2 : 2
27. Tomajko 2 : 3
39. Ujčík 3 : 3
46. Bělohlav 3 : 4

OSTRAVA

Ani pokuty na vítkovické hokejisty zatím neplatí. Tým pokračuje v matných výkonech a po reprezentační pauze ještě nebodoval; ostravskou ČEZ Arénu v pátek dobylo předposlední Kladno, které díky přesilovkové trefě Radka Bělohlava z 47. minuty zvítězilo 4:3.

Článek

Co víc si Vítkovičtí mohli přát než rychlý gól. Jurečka už ve čtvrté minutě čistým průstřelem po ledě profitoval z dvojnásobné přesilovky, ale řád ani pohodu to do hry domácího celku nevneslo. Nevydařený start hosty nerozhodil. Na vítkovický úder zareagovali zvýšenou aktivitou a štěstí se na ně usmálo při početní výhodě: Kalla s Hornou se před odkrytou brankou nejprve srazili, ale opakovaný pokus už Horna z úhlu přesně nasměroval do odkryté části Pruskovy klece. Hornův gól domácí vykolejil. Kladno na tom mohlo být ještě líp, ale rovné dvě minuty marně hledalo v pěti mužích skulinu ve vítkovickém trojúhelníku.

Jediné, na co dnes mohl být Fryčerův výběr pyšný, byly začátky třetin. Hubáček byl na začátku druhé části ještě rychlejší než Jurečka a menšího důrazu kladenské obrany využil po 87 vteřinách k obnovení náskoku. Pět minut domácí vládli, ale další šanci zazdil nepřesnou dorážkou Káňa a došlo k další výměně rolí.

Vzdušnější prostor zužitkoval při hře čtyři na čtyři ostrým příklepem Ševc a s Vítkovicemi bylo zle. Kladno přebralo iniciativu. Domácí defenzíva nestačila, hosté si udělali dost místa i šancí, ale Gardoň orazítkoval horní tyčku. Trestu za pasivitu Vítkovice neunikly, Diviš s Tomajkem rozebrali soupeře rychlou kombinací a Tomajko přehodil Pruska. Středočeši dále kralovali, čtvrtý gól jim však sudí neuznal, protože byl ze skrumáže dosažen rukou, a Prusek zneškodnil i Divišův bekhend. V době, kdy pískot necelých tří tisíců diváků nabíral na decibelech, pomohl z nesnází kanonýr Ujčík, který z otočky srovnal.

Pro domácí to však bylo jen krátké vysvobození, ani gól do šatny je nenakopl. Kubošově dělovce chyběla i trocha štěstí, projektil se totiž ve 43. minutě od Orctovy tyčky vrátil do pole. Zatímco hosté se v závěru umravnili, domácí ztráceli nervy a časté fauly daly živnou půdu dalšímu tlaku protivníka. Kladno přesilovkové situace umí zvládat: důkaz předložil Patera, který Bělohlavovi naservíroval na čtvrtý gól lahůdkový pas před osamoceného Pruska. Trestná lavice na straně domácích nevychladla, ale Kladno pak promarnilo i dvouminutovou výhodu pěti proti třem. Hosty to však nemrzelo, vítězství snadno ubránilo i při vítkovické power play.

Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Jurečka (Ujčík), 22. P. Hubáček (R. Hruška), 40. Ujčík (Krenželok) - 9. Horna (Pavlas), 26. Ševc (Kalla), 28. Tomajko (Diviš), 47. Bělohlav (Patera). Rozhodčí: Hodek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 12:13, navíc Burger a P. Hubáček - Ševc všichni 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 2861.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Heš, Ovčačík, Kuboš, Trnka - Káňa, Burger (30. - 40. R. Hubáček), P. Hubáček - Ujčík, Vala, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - od 47. navíc Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Šmach, M. Štěpánek - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 22. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice