Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:1Zlín i zásluhou dvou branek Hamrlíka porazil Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hamrlík 1 : 0
8. Rachůnek 2 : 0
30. Lukeš 2 : 1
53. Hamrlík 3 : 1

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 31. kola extraligy v souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky nad Litvínovem 3:1. Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše prolomili nepříznivou sérii čtyř porážek v řadě. Kouč tak má ještě naději splnit nedávnou podmínku vedení a získat deset bodů do konce roku. V příštích třech utkáních jich ale ještě musí nasbírat sedm. Dvě branky Zlína zaznamenal obránce Martin Hamrlík.

Článek

Hned v úvodu měli hosté výhodu přesilové hry, neboť za katr odešel Rachůnek. Po ospalejším začátku se obě mužstva probudila až v následujících minutách. Do brejku se dostal Rachůnek, ale litvínovský Punčochář ho v jasné pozici zahákoval. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které proměnil s přehledem bek Hamrlík.

Vzápětí byl vyloučen za hákování Vosátko a brankář Murín se zaskvěl bravurním zákrokem lapačkou po střele Reichla. Druhý gól Zlína přidal v 9. minutě Rachůnek, který využil přesnou nahrávku Lešky zpoza branky. Při další přesilovce Litvínova spálil velkou šanci Jenáček, gólman Murín příležitost zneškodnil. Litvínov narážel na bezchybného zlínského gólmana, který pochytal i další šance Skleničky a Reichla. Beranům se naskytla v první třetině celkem 54 sekundy početní výhoda pět na tři, ale pozorně bránící Severočeši odolali zlínskému tlaku. Hosté hráli nadále aktivně, především kapitán Reichel využíval každou možnost ke střele.

Druhá třetina začala šancí Mokrejše, který se po chybě hostující obrany ocitl tváří v tvář Hüblovi, jenže neuspěl. Hra se poté rozdrobila sérií vyloučení na obou stranách. V početní výhodě si lépe vedli hosté, dvakrát se málem trefil Reichel, proti byl ale Murín. Na opačné straně se po Kubišově akci protáhl před branku Balán, který mířil do Hüblových betonů. Litvínov táhl především kapitán Reichel, jenž v přečíslení dva na jednoho nabil Lukešovi, ale slovenský brankář ve službách Zlína opět exceloval.

Oba hráči si stejný souboj zopakovali ve 33. minutě a s totožným výsledkem. Litvínov se dočkal až v 35.minutě, kdy Reichel v přesilovce sebral kotouč u mantinelu a jeho střílený pas na Lukeše nešťastně srazili do sítě jeden z bránících hráčů Zlína. Berani se probrali až v závěru třetiny, kdy bekhendem střílel nad Balaštík a Hamrlíkovu dělovku efektně kryl Hübl.

Ve třetí části mohli domácí zvýšit těsný náskok při řadě přesilových hrách, neboť hosté hráli neustále v oslabení. Šance Hamrlíka, Lešky, Okála a Mokrejše však v brance neskončily. Rozhodnutí přišlo až při přesilovce pět na tři v délce téměř půldruhé minuty. Hamrlíkova střela od modré čáry nakonec skončila od pravé tyčky za Hüblovými zády až v síti. Litvínov v závěru ještě bojoval, nicméně Zlín po čtyřech porážkách v řadě slavil výhru.

RI Okna Zlín - Litvínov 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Hamrlík z trestného střílení, 9. Rachůnek (Leška), 54. Hamrlík (Nosek) - 35. Reichel (Lukeš). Rozhodčí: Šindler - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 9:10, navíc Vosátko - Hranáč, Šlégr, Jánský všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3825.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Rachůnek - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Okál, M. Čech (49. Vlach), Mokrejš. Trenéři: Bokroš a Přikryl.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Trávníček - Černý, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: