Hlavní obsah

Slavia - Třinec 1:2Třinec po samostatných nájezdech vyhrál na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Tomík 0 : 1
45. Drtina 1 : 1
65. Moravec 1 : 2

PRAHA

I po 31. kole O2 extraligy se stále nenašel tým, který by na ledě Slavie vyhrál v základní hrací době. Byť Třinec k tomu měl v pátek nakročeno solidně. Po čtyřiceti minutách vedl Tomíkovou zásluhou 1:0, v závěrečné třetině ale vyrovnal Drtina. Třinec však nakonec bral dva body, když v šesté sérii samostatných nájezdů proměnil ten rozhodující David Moravec.

Článek

Do první šance zápasu se probil slávista Červenka, jeho střela švihem ale mířila nad branku. Slavii se poté naskytla čtyřicetivteřinová přesilovka pěti proti třem, ke gólu v ní ale nevedla ani Klepišova dělovka. Parádně sehráli třinečtí svou první přesilovku. Nahození Róberta Tomíka od modré skončilo až za zády Svobody, který měl zakrytý výhled.

Slávistický gólman se pak hodně rozčiloval na rozhodčího, že nepřerušil hru. Zlostí dokonce rozmlátil svoji hůl o brankovou konstrukci na dvě části, za což si od sudího Hradila vysloužil jen osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. V polovině první části hry hráli Oceláři při vyloučení Beránka na dvě plus dvě minuty další přesilovku, hrozila v ní ale spíše Slavia. Vondrka nedokázal po Červenkově příhře trefit odkrytou Vojtkovu klec.

V šestadvacáté minutě předložil po nadějné individuální akci Klepiš kotouč Červenkovi, Vojtek ale předvedl rychlý rozklek. Vojtek čaroval i nadále, když lapil pohotovou Tomicovu střelu z mezikruží. Třinec se v druhé třetině soustředil především na důslednou obranu, dopředu se příliš nehnal.

Klepiš při trestném střílení neuspěl

Náznak šance přišel pro hosty až v 37. minutě. Tomík při vlastním oslabení ujel slávistickým bekům, Němeček ho ale včas dostihl. V téže minutě měli Pražané výbornou šanci k vyrovnání. Za Vojtkovo hození hole pod nohy bylo nařízeno trestné střílení, Jakub Klepiš ale se svým blafákem neuspěl.

Slavia začala třetí třetinu velkým náporem. Hned v první minutě se Beránkova rána po ledě otřela o levou tyč, o minutu později zase v dobré šanci prováhal Červenka ideální moment k zakončení. V 46. minutě se už ale slávisté dočkali. Při přesilové hře trefil obránce Drtina dělovkou od modré volné místo nad levým Vojtkovým ramenem. Slávisté se dál tlačili za vítězným gólem, Vojtek ale odolával. Hosté naopak často vyhazovali jen za cenu zakázaných uvolnění a hráli na udržení nerozhodného stavu.

V nájezdech rozhodl Moravec

<span>Příležitost rozhodnout odmítl tři minuty před koncem základní hrací doby Červenka, když střelu zblízka namířil jen do Vojtka, a tak přišlo na řadu prodloužení a následně samostatné nájezdy. V nich vstřelil rozhodující gól třineckých David Moravce a zajistil tak svému týmu dodatečný bod.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Oceláři Třinec 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 46. Drtina - 10. Tomík (D. Moravec), rozhodující nájezd D. Moravec. Rozhodčí: Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc A. Svoboda - Výtisk oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4 216.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> A. Svoboda - Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Jebavý, Drtina, Němeček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, Vondrka - Borovanský, Holec, Doležal. Trenéři: Vl. Růžička a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Třinec:</strong> Vojtek - Sekeráš, Malec, Seman, Výtisk Švarný, Pácal, Andersons - Tomík, Štefanka, D. Moravec - Barinka, Peterek, Martynek - Hrňa, Skořepa, Steber - Korhoň, Pavelek, Kolusz. Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice