Hlavní obsah

Hokejový kouč Vítkovic Fryčer byl po porážce s Kladnem odvolán

OSTRAVA

Trenér Miroslav Fryčer byl krátce po páteční porážce s Kladnem odvolán od extraligových hokejistů Vítkovic. Klub po vzájemné dohodě rozvázal kontrakt i s asistentem Janem Danečkem s tím, že provizorně mužstvo povede Mojmír Trličík. Novinářům to oznámil generální manažer klubu František Černík.

Článek

Po pokutách hráčům v pátek vedení ostravského klubu sáhlo už k radikálnějšímu řešení. Bídný výkon odnesl kouč Fryčer s asistentem Danečkem, kterého si hlavní trenér přivedl před sezónou z Třince. "Situace po utkáních v minulých kolech nebyla příznivá pro vítkovický hokejový klub, nicméně opravdu jsme nepočítali s tím, že podlehneme i doma Kladnu," řekl Černík po utkání s Kladnem na oficiálních stránkách klubu.

Vedení klubu se odhodlalo k sesazení trenérů i přesto, že zatím nemá jejich nástupce. Vladimír Vůjtek, o němž se v zákulisí dlouho spekulovalo, v pátek podepsal smlouvu v Dynamu Moskva. Od soboty proto povede celek někdejší vítkovický asistent Mojmír Trličík, který pracoval u vítkovické mládeže. U prvního týmu se však v minulosti už pohyboval hlavně jako asistent, naposledy u něj působil po boku Miloše Holaně před Fryčerovým nástupem do loňského listopadu.

Mužstvo prozatím povede Trličík

"Nějaké kandidáty máme, v nejbližších hodinách a dnech budeme hledat konečné řešení. Dokud ho nebudeme mít, povede mužstvo Mojmír Trličík. Může se stát, že to bude v dalším utkání na Spartě, ale třeba i v prvním utkání po Vánocích. Záležet bude na tom, jak se jednání budou vyvíjet," řekl Černík.

Fryčer pobyl na vítkovické střídačce třináct měsíců bez výraznějších úspěchů. Před rokem vystřídal Miloše Holaně, ale do play-off se mu nepodařilo postoupit. Ani momentálně se vítkovickým hokejistům nedaří, z posledních osmi zápasů vybojovali pouze pět bodů a propadli se do spodní poloviny tabulky. Tým už se znovu potácí na hranici účasti v play-off. "Situace vyžadovala nějaké jednání. S kádrem jsme nic dělat nemohli, hráči na trhu nejsou," vysvětlil Černík.

K neuspokojivým výsledkům navíc Vítkovice v posledních týdnech přidaly i neurovnaný herní projev. Při páteční prohře s Kladnem se na hráče několikrát sesypal silný pískot ze spoře obsazených tribun. "Byl to hnus," řekl odvolaný Fryčer po utkání kriticky k výkonu svých svěřenců.

Reklama

Související témata: