Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:4Hokejisté Karlových Varů i podruhé v sezóně dobyli led Liberce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Zíb 1 : 0
0. Blatný 2 : 0
45. Pech 2 : 1
54. Řezníček 2 : 2
65. Melenovský 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Karlových Varů dokázali vytěžit body také z druhého vzájemného utkání v liberecké Tipsport Areně v tomto ročníku a ve 31. kole extraligy porazili domácí Bílé Tygry 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodující branku vstřelil až v osmé sérii nájezdů Marek Melenovský. Utkání mělo velmi divoký průběh, bylo mimořádně bohaté na dvojnásobné přesilovky a všechny branky v průběhu hry padly při nestandardním počtu hráčů na ledě: pět jich bylo v přesilovkách, jedna v oslabení.

Článek

Bílí Tygři začali drtivým náporem, jejich snaha však ztroskotávala na pozorném Mensatorovi v brance Západočechů. Na konci osmé minuty Melenovský naprosto zbytečně vyhodil kotouč do hlediště, usedl na trestnou lavici ke Košťálovi a domácím začala 84 vteřin dlouhá přesilovka pěti proti třem. V ní se neujala šance Víška, ani Jirušova bomba, jenž prosvištěla těsně kolem Mensatorovy pravé tyče, a dvojnásobnou početní výhodu vzápětí ukončil zcela zbytečným faulem právě Víšek.

Ve 12. minutě se ukázal v lepším světle opět Víšek, když našel v ideální příležitosti Klimentu, ten však pálil vedle. Hosté přežili krušné chvilky a v 17. minutě poprvé výrazněji ukázali, že nepřijeli pouze urputně bránit. Po Hanzlíkově ráně se dokázal k dorážce dostat Bílek, vychladlého Pince v liberecké svatyni však nezaskočil. V úvodní části hry se tak diváci gólu nedočkali.

Hned v prvních vteřinách druhé třetiny se dokázal až před Pince proháčkovat Kumstát, ale gólman Tygrů si dokázal poradit. Ve 23. minutě si mohli dlouhou dvojnásobnou přesilovku vyzkoušet pro změnu hosté a zle v ní Severočechům zatápěli. Kumstáta vychytal Pinc, stejně bravurně si počínal i při následných dvou štiplavých ranách Grofa, ale přesně po vypršení trestu Hunkese, prvního z libereckých hříšníků, dokázal bekhendem propasírovat puk za záda domácího brankáře hostující kapitán Skuhravý.

Mensator podržel Vary ve hře 5 na 3

Krátce poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, mohl při přesilovce vyrovnat Plodek, zakončil však pouze mimo tyče. Další možnost dostal Liberec ve 35. minutě, kdy měl na využití přesilovky pět na tři dokonce 102 sekund, hosty však nadále držel vynikající Mensator. Ve 39. minutě při něm navíc stálo i potřebné štěstí, když Jirušovu parádní individuální akci zakončil Plodek těsně vedle.

Třetí dvacetiminutovku zahájili náporem opět domácí, ale ve 46. minutě nabídli hostím vlastní nedisciplinovaností další krátkou přesilovku pět na tři, kterou sice přežili bez úhony, ale v pokračující výhodě vypálil Řezníček a Pech pohodlně dorazil do prázdné klece. A protože se s pravidly nedokázali popasovat ani hosté, v 50. minutě, kdy tlak Tygrů sílil, si vypomohli hned dvěma fauly během jediného útoku a na trestnou lavici tak museli společně Dobroň se Skladaným. Domácí výhodou nepohrdli; Zíb využil Mensatorova zakrytého výhledu a snížil. Vzápětí mohl vyrovnat Klimenta, ovšem zamířil jen do boční sítě.

Zíb zařídil prodloužení

Domácí tlak vzápětí zastavilo další oslabení a Energie hrála dokonce 97 vteřin proti třem. Řezníček zkušeně počkal se střelou, hrozivě napřáhl mezi kruhy a neomylně trefil. Jiskru naděje však vzápětí vykřesal v oslabení kličkou do forhendu Blatný a místo klidného závěru se strhla bouře. Tygři si při svém tlaku vynutili další fauly hostí a na 43 vteřin dokonce i přesilovku pět na tři. Západočeši sáhli k oddechovému času, ten však nepomohl, protože jako přes kopírák vyrovnal v čase 57:27 ze stejného místa jako při prvním gólu Zíb.

Další gól už v základní hrací době nepadl, takže přišlo na řadu prodloužení. V jeho druhé polovině vyloučil sudí Šír hned tři domácí hráče během pouhé půlminutky, a to včetně Žabky do konce utkání za likvidační zákrok na Kumstáta. Tygři se tak bránili ve třech proti pěti, zbývajících 87 vteřin do konce prodloužení však přečkali bez úhony.

Při nájezdech uspěl v první sérii pouze hostující Hanzlík, na jehož gól odpověděl ve třetí sérii Bartovič, Bílek mohl rozhodnout, ale neuspěl. Následně si až do šesté série lámali střelci zuby na gólmanech, v sedmé sice uspěl Melenovský, ovšem Klimenta dokázal ihned odpovědět. Rozhodla tedy až osmá série, v níž znovu uspěl Melenovský, Klimenta už nikoliv.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Zíb (Jiruš), 56. Blatný (Zíb), 58. Zíb (Jiruš) - 24. Skuhravý (Řezníček), 46. Pech (Řezníček), 55. Řezníček (Kumstát), rozhodující nájezd Melenovský. Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 12:13, navíc Žabka 5 min. a do konce utkání, Moravec - Skuhravý, Hluchý všichni 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 6945.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Žabka, Krstev, Holub, Kočí - Blatný, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Šachl, Bartovič - S. Procházka, Dušek, Vantuch. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Němec, Duben, Jiří Hanzlík, Mudroch, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Rumpel, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Zucker - Hluchý, Melenovský, Bílek. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články