Hlavní obsah

Znojmo - Slavia 5:2Znojmo výhrou nad Slavií odčinilo předchozí debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hruška 0 : 1
14. Mojžíš 1 : 1
19. Svoboda 2 : 1
44. Svoboda 3 : 1
48. Sloboda 3 : 2
48. Dopita 4 : 2
55. Kucharczyk 5 : 2

Díky přesnější koncovce zvítězili hokejisté Znojma v extralize nad vedoucí Slavií Praha 5:2. Vedle brankáře Jiřího Trvaje byli největšími tahouny vítězů útočníci Jaroslav Svoboda, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál, a Jiří Dopita s jedním gólem a dvěma asistencemi. Znojmu se povedlo odčinit debakl 0:7 z přecházejícího vzájemného utkání v Praze.

Článek

Předvánoční dárek v podobě jednotného vstupného za dvacet korun a vedoucí tým extraligy přilákaly navzdory blížícímu se Štědrému dnu do Hostan arény letošní rekordní návštěvu. Orli ale nezačali nejlépe, důrazná Slavia získala hned první střelou na branku vedení. Domácí obránci vyhodili puk tak nešťastně, že se odrazil přímo k Davidu Hruškovi a ten pohotovou ranou překonal Trvaje. Znojmo se ale brzy oklepalo. Nátlakovou hrou a napadáním soupeře v jeho obranném pásmu hned po ztrátě kotouče nutilo Slavii k chybám. Náporu ale čelil dlouho pozorný brankář Adam Svoboda, jenž kryl několik šancí domácích hráčů.

Kapituloval až po čtvrthodině hry. Jaroslav Svoboda pronikl do třetiny Slavie, zpětnou přihrávkou našel obránce Mojžíše, na jehož dělovku do horního růžku nestačil Svoboda vůbec reagovat. Slavia po obdrženém gólu znejistěla a Orli vycítili příležitost ke zvratu. Dopomohla jim k němu přesilovka, tři sekundy před návratem vyloučeného Kolaříka se podařilo aktivně hrajícímu Svobodovi protlačit kotouč podruhé do sítě Slavie.

Od druhé třetiny trenér Vladimír Růžička zredukoval a přestavěl útočné řady, Slavia se sice zlepšila, ale hra se rozdrobila do množství osobních soubojů. Proti bojovně hrajícímu Znojmu se Pražané jen s obtížemi dostávali do koncovky.

Orli nepolevili ani v závěrečné třetině. Obránce Švrček nastřelil jen tyčku, vedení Znojma ale zvýšil v pohodě hrající Svoboda, jenž se po levém křídle protáhl mezi zadáky Slavie a chytrou stahovačkou a střelou pod horní tyčku překonal svého jmenovce.

Slavia vsadila na poslední zoufalý nápor, dostala protivníka pod tlak a po zmatku znojemských obránců se kotouč odrazil k obránci Slobodovi, jenž bez problémů trefil odkrytou část branky. Z naděje na zvrat se ale Slavia radovala pouze 16 sekund, než Dopita opět zvýšil na rozdíl dvou branek. Pražané vrhli všechny síly do útoku, což ale na rozjeté Znojmo neplatilo a naopak po Dopitově přihrávce potvrdil pátou brankou Kucharczyk definitivně vítězství domácích.

Znojemští Orli - Slavia Praha 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Mojžíš (J. Svoboda), 20. J. Svoboda (R. Procházka), 45. J. Svoboda (Dopita), 49. Dopita (Kucharczyk), 56. Kucharczyk (Dopita) - 4. D. Hruška, 49. Sloboda. Rozhodčí: Mikulica - Prchal, Padevět. Vyloučení: 7:7, navíc Jareš (Znojmo) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4321.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Vyrůbalík, Chvátal, Mojžíš, Bičánek, Všetečka - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, Padělek, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Slavia Praha: A. Svoboda - Hlavačka, Kolařík, Drtina, Němeček, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Holec - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, Vondrka - Borovanský, Tomica, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: