Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 2:3Liberec otočil zápas v Budějovicích a vyhrál v prodloužení 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Zíb 0 : 1
30. Květoň 1 : 1
49. Hübl 2 : 1
58. Jiruš 2 : 2
63. Hunkes 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic podlehli ve 32. kole extraligy v souboji druhého týmu se třetím Liberci 2:3 v prodloužení. Jihočeši nedokázali v závěru základní hrací doby udržet těsné vedení a po vyrovnávacím Jirušově gólu rozhodl v prodloužení Hunkes. Mountfield tak při prohře vedoucí Slavie promarnil možnost vrátit se po delší době zase na první příčku.

Článek

V úvodu byli aktivnější domácí, ale pokusy Kůrky ani Metla brankáře Pince nezaskočily. Na druhé straně při vyloučení Hudce zahrozil také Bartovič. Ospalý hokej mnoho dalších šancí nepřinesl, až teprve ve 14. minutě při trestu libereckého Kašpaříka našel Šimánek ve výhodné pozici najíždějícího Tomana, tomu však přihrávka nesedla a z voleje přestřelil.

Během následující přesilovky, kdy byl za zdržování hry postižen hostující gólman Pinc a místo něj na hanbě seděl Vantuch, nebezpečně pálil Kůrka, ale skulinku mezi brankářovými betony nenašel. Půlminuty před sirénou přisedl k vyloučenému Kotrlovi jeho spoluhráč Hudec, ale domácí se ve třech bránili jen 24 vteřin. Po vzájemné potyčce před Turkovou klecí šli za katr také Sailer a s dvojnásobnou sazbou liberecký Bartovič, hosté však promarnili i výhodu čtyř proti třem.

Po přestálém oslabení na začátku druhého dějství zahájili Jihočeši ofenzívu, při níž Mertl přesně našel rozjetého Kůrku, ten se řítil středem kluziště sám na Pince, ale pálil vedle. Osudným pro budějovický tým se stalo vyloučení obránce Muchy, při němž liberečtí vyvinuli obrovský tlak. Dvě vyložené Šachlovy příležitosti brankář Turek zázračně ustál, Bartovičova střela šla vedle, ale Zíbova dělovka od modré už byla přesná.

Kůrka nedotáhl nebezpečnou akci

Z vedení se hosté radovali necelé tři minuty. Nejprve Hudec nastřelil tyčku, poté Hřebejk zblízka vyprášil Pincovy betony a do třetice po odražené střele Veselého poslal puk do liberecké klece pohotový Květoň. Do vývoje skóre pak chtěli promluvit liberecký Krstev a v početní výhodě domácí Kůrka, oba však byli neúspěšní. Nebezpečnou akci nedotáhl při dalším střídání ani Kůrka, kterého zezadu fauloval Holub.

Ve třetím dějství nejprve Plodek nedotáhl svůj nájezd a po něm také domácí Vak v úniku z pravého křídla nedokázal prostřelit Pince. Pak hráli Jihočeši 90 vteřin pět na tři, ale ani Kůrka po přihrávce od Hřebejka z ideální pozice zblízka neskóroval. Při vyloučení Tomana z otočky vystřelil Kašpařík, ale našel pouze Turkovu lapačku. V 50. minutě byl v nájezdu před Pincem sražen Hübl a tentýž hráč z nařízeného trestného střílení zařídil vedení Budějovic.

Brzy na to mohl z Víškovy přihrávky vyrovnat Plodek, ale vynikající Turek byl proti. Ve vlastním oslabení necelé tři minuty před sirénou jeli Kůrka s Tomanem dva na jednoho, ale výsledek nepojistili. Hosté po té sáhli ke hře bez brankáře a Jiruš od modré vyrovnal. V prodloužení byl vyloučen domácí Vak a hosté přesilovku využili díky nechytatelné bombě Hunkese od modré čáry.

Mountfield Č. Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. L. Květoň (Veselý), 50. V. Hübl z trestného střílení - 28. Zíb (Plodek), 59. Jiruš (Zíb), 64. Hunkes (Krstev). Rozhodčí: Hradil - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 12:11, navíc Krstev (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6421.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Frolo, Mucha, Vydarený, F. Novák - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Veselý - Kůrka, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Holub, Krstev, Rýgl, Kočí - Bartovič, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec