Hlavní obsah

Třinec - Zlín 5:2Třinec po šesti domácích porážkách zdolal Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Okál 0 : 1
3. Seman 1 : 1
12. Hamrlík 1 : 2
25. Peterek 2 : 2
30. Barinka 3 : 2
38. Malec 4 : 2
46. Seman 5 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince vyhráli v 32. kole extraligy nad Zlínem 5:2 a ukončili sérii šesti domácích porážek. O vítězství Ocelářů rozhodly přesilové hry, ve kterých se prosadili čtyřikrát. Vítěznou branku vstřelil bývalý zlínský útočník Peter Barinka. Výsledek ohrožuje pozici trenéra Ernesta Bokroše, který dostal od vedení Zlína po utkání se Znojmem podmínku získat v následujících pěti utkáních alespoň deset bodů, což se mu již nemůže podařit.

Článek

První třetina byla poznamenaná častými vyloučeními, kdy oba týmy shodně obdržely čtyři dvouminutové tresty. Do vyložených šancí se v úvodu dostali hokejisté Třince, ovšem brejk dva na jednoho zakončil Pácal střelou do padajícího obránce a nebezpečný Andersonsův pokus vyrazil brankář Murín.

Počáteční nápor domácích na malou chvíli zastavil Okál, který se dostal k zblokované střele Vosátka a s pomocí teče clonícího obránce otevřel v oslabení skóre. V probíhající přesilovce se nejdříve nadvakrát neprosadil Tomík, ovšem vyústěním třineckého tlaku byl faul Zlína a nabídnutá dvojnásobná početní výhoda. V té brankář Murín vyrazil Peterkovu střelu, na dorážku Semana už byl krátký. Do vedení se hokejisté Zlína dostali díky své nejsilnější zbrani - přesilové hře. Obránce Hamrlík si vyměnil kotouč s Leškou a střelou z mezikruží ke vzdálenější brankáře překonal Vojtka. Inkasovaný gól třinecké hráče ochromil, Roman Pšurný ani Ďurák však vedení Zlína nepojistili.

Další příležitost ke zvýšení náskoku propásl Zlín v úvodu prostřední dvacetiminutovky, kdy nedokázali využít 35 sekund dlouhou přesilovou hru dvou mužů. To domácí byli v přesilových hrách efektivnější. Výtiskovu střelu vyrazil brankář Murín přímo na hokejku nekrytého Peterka, který ranou do prázdné klece vyrovnal.

Branka dodala domácí hráčům energii a o pět minut později Barinka vstřelil po nahrávce Peterka premiérovou branku v třineckém dresu. Hosté měli blízko k vyrovnaní po střele agilního Balaštíka, pokus Ďuráka a Vlachovo obkroužení branky zlikvidoval výborně chytající Vojtek. Místo toho dostal do dvoubrankového trháku domácí tým Malec, který do prázdné branky zakončil vtipnou přihrávku Štefanky. Čtvrtá inkasovaná branka vedla k výměně gólmanů a Murína nahradil Jakub Čech.

Závěrečnou část zahájili Třinečtí s očekáváním, co vymyslí soupeř. Zlín byl ke vstřelení kontaktního gólu blízko po prosmýknutí Mokrejše anebo Balaštíka. Definitivní ránu zasadil hostům svým druhým gólem v zápase obránce Daniel Seman, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. V dalším průběhu se ještě hosté snažili zkorigovat stav zápasu, ovšem příležitosti Balána a Okála zůstaly nevyužity.

Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Seman (Peterek), 26. Peterek (Výtisk), 31. Barinka (Peterek), 39. Malec (Štefanka), 47. Seman (D. Moravec) - 3. Okál (Vosátko), 13. Hamrlík (Leška). Rozhodčí: Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2752.
Třinec: Vojtek - Malec, Seman, Výtisk, Andersons, Švarný, Pácal - D. Moravec, Štefanka, Tomík - Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Skořepa, Kolusz. Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach.
Zlín: Murín (39. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Rachůnek - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Okál, Mokrejš, Vlach. Trenéři: Bokroš a Přikryl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice