Hlavní obsah

Kladno - Ústí n. Labem 7:2Kladno si proti Ústí nad Labem s chutí zastřílelo a vyhrálo 7:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Procházka 1 : 0
3. Pojkar 1 : 1
13. Diviš 2 : 1
25. Bělohlav 3 : 1
29. Hájek 4 : 1
30. Diviš 5 : 1
35. Špirko 5 : 2
51. Procházka 6 : 2
52. Bělohlav 7 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 32. kole extraligy v duelu dvou týmů uzavírajících tabulku Ústí nad Labem jednoznačně 7:2. Útočník Richard Diviš zaznamenal tři body za dvě branky a asistenci, tři finální přihrávky si na své konto připsal obránce Martin Ševc. Třetí třetinu odchytal v dresu Středočechů Miroslav Kopřiva. Ve svém prvním extraligovém utkání po návratu ze zámoří si připsal 12 úspěšných zákroků, aniž by inkasoval.

Článek

V předvečer Štědrého dne dorazilo na Městský stadion v Kladně hodně přes tři tisícovky diváků. Překvapivě vysokou návštěvu mělo na svědomí především předčasný dárek klubu, kterým byl vstup zdarma na místa ke stání, a samotní hokejisté potom počastovali svého soupeře z Ústí sedmi balíčky v podobě gólů v síti gólmana Přikryla.

Domácí trenér Müller nemohl z důvodu zranění či nemoci počítat s trojicí Nádašdi, Schnabel, Gulaš, ale jejich absence nebyla znát. Středočechům paradoxně pomohlo vyloučení Ševce. Již po 11 vteřinách hry v oslabení ujel Martin Procházka, vychutnal si obránce Novotného i brankáře Přikryla a blafákem mezi nohy vsítil úvodní gól. Severočeši sice ještě vyrovnali v té samé přesilovce, když střelu Pojkara od modré propustil za svoje záda Orct, ale domácí tým strhl vedení na svoji stranu ve 14. minutě, kdy střelu Ševce od modré tečoval Diviš.

Hosté se sice snažili po změně stran o změnu skóre, ale pykali za hrubé chyby v defenzívě. Během pěti minut třikrát inkasovali a prakticky již v půli zápasu nebylo o co hrát. Dvěma brankami Bělohlava a Hájka v početní výhodě a následně po sólu Diviše byla kladenská hala ve vítězné euforii. Na tom nic nezměnila ani kosmetická úprava skóre v podání Špirka.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hrálo Kladno více než půldruhé minuty přesilovky pět na tři, ale bez gólového efektu. Stejnou situaci si svěřenci trenéra Müllera zopakovali za deset minut. Tentokráte již byla Paterova řada úspěšná, výhodu dvou hráčů na ledě nejdříve využil Martin Procházka a následně i přesilovku pět na čtyři zužitkoval Bělohlav. Rezignující Ústí mělo možnost upravit stav při stejné početní výhodě, ale střídajícího gólmana Kopřivu nepřekonalo.

Geus Okna Kladno - Slovan Ústečtí Lvi 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Martin Procházka (Patera), 14. Diviš (Ševc), 26. Bělohlav (Ševc), 30. Hájek (Gardoň), 31. Diviš (Patera), 52. Martin Procházka (Diviš), 53. Bělohlav (Ševc) - 4. Pojkar, 36. Špirko (V. Novák). Rozhodčí: Turčan - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 10:9. Využití: 4:2. V oslabení 1:0. Diváci: 3527.
Kladno: Orct (41. Kopřova) - Hájek, Šmach, Pavlas, M. Štěpánek, Ševc, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, Novotný, J. Evan, Zeman, Pojkar, Vágner, Zápotočný - Čaloun, A. Nedorost, Mrázek - Janků, Pazourek, M. Havel - V. Novák, Špirko, Šaffer - Šagát, Martinec, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice