Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 3:0Litvínov nenechal rozjíždějící se Pardubice skórovat a vyhrál 3:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Benda 1 : 0
39. Punčochář 2 : 0
58. Kubinčák 3 : 0

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 32. kola extraligy na svém ledě celek Pardubic 3:0. Tým Moelleru sice dokázal vysoko zvítězit v předchozích dvou zápasech po reprezentační přestávce v Třinci a proti Spartě, v neděli se však proti domácímu gólmanovi Jaroslavu Hüblovi neprosadili ani jedinkrát. Severočechům při zisku tří bodů kazí radost jen zranění kapitána Roberta Reichela ze třetí minuty duelu.

Článek

Pro domácí nezačal dnešní souboj vůbec dobře. Krátce po jeho zahájení totiž přišli o svého lídra Roberta Reichela. V rohu za pardubickou brankou šel vůdce chemiků do souboje s Havířem, ovšem vyšel z něj se zraněním, takže odjel na střídačku s bolestivou grimasou v obličeji, aby se už na ledě do konce utkání neobjevil. Podle prvních zpráv utrpěl svalové zranění. Prvního gólu se diváci dočkali po necelých deseti minutách hry, kdy se při přesilovce prosadil Benda.

Prostředním dějství bylo bohaté na hokejové momenty, ovšem střelcům na obou stranách stáli v cestě dobře chytající gólmani. Když už se Litvínov dostal do příležitosti, která zaváněla brankou, zázračně zachytal Lašák. Podobné to pak bylo také na druhé straně, kde neochvějně vládl brankovišti Hübl. Druhý gól tak přišel až v samotném závěru druhé dvacetiminutovky. Tři vteřiny před sirénou a čtyři vteřiny před návratem vyloučeného Posmyka na led se trefil Punčochář a zajistil domácím dvoubrankové vedení.

Třetí gól, který přinesl definitivní klid na litvínovské hokejky, vstřelil 100 sekund před vypršením základní hrací doby Trávníček a definitivně tak zlomil odpor Pardubic. Ovšem ještě před tím, než sudí Kubeš branku uznal, konzultoval svůj verdikt s videorozhodčím.

Litvínov - Moeller Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Benda (Vobořil), 40. Punčochář (Kubinčák), 59. Trávníček (Skuhrovec). Rozhodčí: Kubeš - Chytil, Čech. Vyloučení: 3:7, navíc M. Hlinka (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5815.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - Lukeš, Reichel, Jánský - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Trávníček - Černý, Sklenička, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Posmyk, Havíř, Koma, Nikolov, Kolář, Linhart - Rolinek, M. Hlinka, Pivko - Ondřej, Blažek, Tvrdík - Somík, Pucher, Cetkovský - Starý, Zohorna, Koukal. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: