Hlavní obsah

Svoboda: Co jsme si k Vánocům mohli přát víc, než tři body se Slavií!

ZNOJMO/PRAHA

Hokejisté Znojma dokázali na svém ledě v „předvánočním“ 32. kole O2 extraligy porazit lídra soutěže Slavii. Nedělním vítězstvím 5:2 odčinili Orli prohru z posledního vzájemného střetnutí, které pro ně v Praze skončilo debaklem 0:7. Významnou měrou se na důležitém bodovém zisku podílela ofenzívní dvojice Jaroslav Svoboda s kapitánem Jiřím Dopitou. Oba dva se následně dostali do sestavy kola, kterou tradičně volí redakce Sport.cz.

Článek

Klub obdaroval fanoušky jednotným vstupným ve výši pouhých dvaceti korun, ti se mu odvděčili letošní nejvyšší návštěvou ve Znojmě. Náladu jim sice zkazil hned první střelou na branku hostující David Hruška, který propálil gólmana Jiřího Trvaje po nešťastném odrazu puku, v 15. minutě bylo ale vyrovnáno. Jaroslav Svoboda pronikl do třetiny soupeře, zpětnou přihrávkou našel beka Mojžíše a ten dělovkou vymetl pavučinu v horním rohu branky Svobodova jmenovce Adama.

„Jarda mi to krásně dal, já jsem zavřel oči, bouchnul do toho a spadlo to tam. Byl to sice můj první letošní gól, ale nebyl to první ve Znojmě, takže platit do kasičky nebudu,“ líčil na internetových stránkách klubu šťastný Mojžíš.

Urostlý útočník Svoboda byl i u dalšího důležitého momentu v utkání. Těsně před první přestávkou při přesilové hře protlačil kotouč za záda hostujícího brankáře a výrazně se tak podílel na obratu v zápase. Další velký okamžik si znojemský útočník schoval na 45. minutu, kdy krásnou akcí zvýšil již na dvougólový rozdíl ve prospěch domácích. S pukem na holi se po levé straně protáhl mezi beky Slavie, předvedl chytrou stahovačku a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku.

„Po zranění jsem měl delší pauzu, tak jsem na sobě zapracoval, hlavně co se týče kondice. Později jsem přidal i na ledě. Ukázalo se, že je to dobře a jsem za to rád,“ vysvětloval příčinu své lepšící se formy sedmadvacetiletý útočník. Ten přišel před minulou sezónou do Znojma z NHL, kde patřil Dallasu a před tím také Carolině.

Znojmo prodlužuje sérii úspěchů 

Slavia sice vykřesala naději na bodový zisk, když se ve 49. minutě trefil z dorážky obránce Sloboda, hned za 16 vteřin ale bylo rozhodnuto. Na rozdíl dvou branek skóre znovu posunul domácí kapitán Jiří Dopita, který si proti pražskému celku připsal ještě dvě finální nahrávky na trefy spoluhráčů.

Definitivu dal výsledku v 56. minutě domácí Kucharczyk. Znojmo tak výsledkem 5:2 soupeři alespoň částečně vrátilo ostudnou pražskou porážku 0:7. „Dostali jsme u nich 7:0, to jim asi zvedlo sebevědomí. My jsme se zahojili zase teď u nás,“ radoval se Svoboda po zápase. Ten se díky dvěma zásahům a jedné asistenci dostal spolu s Dopitou do sestavy kola, kterou určuje redakce Sport.cz. „Individuálně to neberu, hrajeme jako tým a pro tým je důležitější, že máme tři body,“ nepřeceňoval svůj výkon statný hokejista a dodal: „Co jsme si k Vánocům mohli přát víc, než tři body se Slavií!“

Orli se v posledních zápasech prezentovali výbornými výkony a především čichem na bodovou kořist - v minulých pěti kolech jich získali svěřenci trenéra Václava Sýkory plných čtrnáct. „Jdeme zápas od zápasu, na žádné série se nedíváme. Když budeme hrát každé utkání dobře, tak se nějaká série dostaví,“ přemítal po zápase se Slavií hrdina utkání Svoboda.

Reklama

Související témata: