Hlavní obsah

Favorité ve 33. kole hokejové extraligy zaváhali

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic nevyužili příležitost sesadit z prvního místa O2 extraligy pražskou Slavii. Jihočeši prohráli ve středečním 33. kole ve Vítkovicích 2:3 a na Slavii nadále ztrácejí jediný bod. Zaváhal i třetí Liberec, který prohrál v Třinci 1:3. Karlovy Vary zvítězily ve Zlíně 6:4. Slavia přivítá Pardubice až na konci ledna.

Článek

Zápas v Třinci začali lépe hostující hokejisté Liberce. Plodek přihrál najíždějícímu Klimentovi, který vymetl šibenici Vojtkovy brány. I ve druhé třetině viděli diváci jen jednu branku. Tentokrát už se z ní ale radovali domácí. Třinecký Martynek našel milimetrovou přihrávkou svého spoluhráče Barinku, který se střelou mezi Pincovy betony nemýlil. V poslední minutě zápasu pojistil tři body pro domácí Tomík, kterému na gól přihrával David Moravec.

České Budějovice se mohly vítězstvím na ledě Vítkovic posunout na první místo extraligové tabulky. Ovšem už v 7. minutě rozveselil domácí fanoušky Petr Vala, který střelou z nulového úhlu zostudil budějovického brankáře Cháberu. V čase 13:23 dokázali využít hostující hokejisté přesilovku 5:3. Do prázdné vítkovické branky už jen doklepával Viktor Hübl. Vedení na domácí stranu vrátil vítkovický Tomášek, který sražením puku využil zadovku Bedřicha Köhlera. Ve 46. minutě se znovu podařilo vyrovnat budějovickému Kůrkovi, ovšem poslední slovo měl domácí Viktor Ujčík, který tak rozhodl o tom, že si Slavia udrží první místo tabulky i po 33.kole.

Karlovy Vary rozhodly zápas ve 3. třetině

Utkání plné branek bylo k vidění ve Zlíně. První branku vstřelil už ve 4. minutě karlovarský Jan Košťál. Poté ovšem úřadovali domácí. Dvakrát se trefil Mokrejš a ve druhé třetině zvýšil na 3:1 pro domácí Petr Leška. Hostující hokejisté ovšem zbraně nezabalili a třemi góly v šesti minutách otočili skóre na svou stranu. U gólu na 4:4 byl opět Leška, který si připsal asistenci za gól Ivana Rachůnka. Ve třetí třetině rozhodli svými góly hostující Skuhravý a Pech o tom, že se nakonec bude z vítězství 6:4 radovat hostující tým.

Osmý tým hokejové extraligy Litvínov si poradil na ledě Plzně, kde vyhrál tříbrankovým rozdílem 6:3. Hosté devět minut před koncem utkání vedli dokonce 5:1 a o výsledku tak už bylo rozhodnuto. Dvě branky si připsal litvínovský Jánský, stejně tak jako plzeňský Benák, který sice otevíral skóre zápasu, ovšem na jeho konci byli šťastnější hostující hráči.

Kladno vyhrálo derby se Spartou

Poslední tým extraligové tabulky Ústí nad Labem zvládlo první utkání bez odvolaného trenéra Evana a vyhrálo 3:2 na domácím ledě proti Znojemským Orlům. Legenda ústeckého hokeje Jan Čaloun rozhodl o třech bodech pro svůj tým v předposlední minutě zápasu, když využil přihrávku Martince.

Hokejisté Kladna potvrdili vzrůstající formu proti pražské Spartě, které naopak poslední zápasy příliš nevyšly. I tentokrát Pražané utkání nezvládli, ba naopak nedali ani gól. Z Kladna si odvezli porážku 0:4, na které se výrazně podílel domácí veterán Pavel Patera, který vstřelil dvě branky. Skóre utkání otevřel svým gólem Zdeněk Nedvěd, na konečných 4:0 uzavřel 7 minut před koncem kladenský Gardoň.

Poslední utkání 33. kola extraligy mezi Slavií a Pardubicemi bylo odloženo na 27. ledna, protože se pardubičtí hokejisté v těchto dnech účastní Spenglerova poháru v Davosu.

Program 33. kola hokejové O2 extraligy:
Zlín - Karlovy Vary 4:6on-line
Branky: 9. Mokrejš, 19. Mokrejš, 23. Leška, 37. Rachůnek - 4. Košťál, 27. Jiří Hanzlík, 31. Košťál, 33. Kumstát, 43. Skuhravý, 45. Pech.
Třinec - Liberec 3:1on-line
Branky: 29. Barinka, 46. Martynek, 60. Tomík - 15. Klimenta.
Vítkovice - Budějovice 3:2on-line
Branky: 7. Vala, 33. Tomášek, 53. Ujčík - 14. V. Hübl, 46. Kůrka
Plzeň - Litvínov 3:6on-line
Branky: 8. Benák, 56. Adamský, 58. Benák - 12. Lukeš, 18. Jánský, 38. Jánský, 49. Benda, 52. Jenáček, 59. J. Černý.
Ústí - Znojmo 3:2on-line
Branky: 14. Martinec, 45. F. Mrázek, 59. Čaloun - 17. Bičánek, 42. Plášek.
Kladno - Sparta 4:0on-line
Branky: 7. Z. Nedvěd, 13. Patera, 32. Patera, 54. Gardoň.
Slavia - Pardubice27. ledna

Reklama

Související témata: