Hlavní obsah

Třinec - Liberec 3:1Třinec opět doma uspěl, po Zlínu udolal poprvé v sezoně Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Klimenta 0 : 1
28. Barinka 1 : 1
45. Martynek 2 : 1
59. Tomík 3 : 1

TŘINEC

Třinečtí hokejisté ve 33. kole extraligy navázali na předcházející domácí vítězství nad Zlínem a poprvé v letošní sezóně porazili Liberec. K vítězství 3:1 dovedla Oceláře formace Peterek - Martynek - Barinka, která dvěma góly otočila průběh utkání, gólovou pojistku přidal při soupeřově hře bez brankáře Róbert Tomík.

Článek

Úvodní gólovou příležitost zápasu si vypracovali třinečtí hokejisté, když Martynek po přečíslení dva na jednoho vybídl ke skórování Barinku, jehož střelecký pokus bravurně Pinc zneškodnil betonem. V následujících dvou minutách střílely oba týmy z ideální pozice z mezikruží, ovšem třinecký Korhoň i liberecký Pabiška branku netrefili.

Oba celky v minulém utkání shodně o své výhře rozhodly zásluhou efektivních přesilových hrách, v první třetině však žádný z nich nezužitkoval ani jednu ze svých početních výhod. Nebezpečnější byli hráči Liberce, ale Jiruš, Zíb ani Pabiška se neprosadili. Domácí si v přesilovkách vypracovali jedinou možnost, kdy Peterek uvolnil Výtiska, jehož střela letěla hodně vedle.

Nakonec se ale diváci ve Werk aréně gólů dočkali, k jejich nelibě ale padl do Vojtkovy branky. Domácího náhradníka zraněného Čechmánka překonal v 15. minutě Klimenta. Hosté mohli své vedení zvýšit o dvě minuty později, když Malec v oslabení vyrobil hrubku, kterou však hosté nepotrestali.

Domácí byli blízko vyrovnání

Druhá třetina příliš brankových šancí nepřinesla. Domácí hráči byli blízko vyrovnání v 23. minutě, jenže závar před libereckou brankou neskončil. Brankář Pinc byl v souboji s třineckými útočníky úspěšný i o tři minuty později, kdy se pěkně prosmýkl Peterek, ale liberecký gólman jeho výpad zlikvidoval. Oceláři ale přece jen dokázali srovnat skóre utkání. V polovině zápasu nádherně přešel přes Zíba Barinka a střelou mezi betony překonal Pince. Hosté mohli kontrovat o pár minut později, kdy po faulech Tomíka a Kolusze hráli 57 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. V ní třineckého brankáře neohrozili.

Závěrečnou třetinu zahráli domácí hokejisté mohutným náporem a výsledkem byl gól Martynka. Liberečtí se dostali ze sevření až v 47. minutě, kdy měli možnost přesilové hry. Jirušova nebezpečná střela ale Vojtka nepřekvapila. Naopak třinečtí hokejisté mají možnost svůj náskok zvýšit, když Martynek našel křížnou přihrávkou před brankou úplně volného Barinku, kterému však šanci sebral výborným zákrokem hokejkou Pinc.

V závěru normální hrací zvýšili Tygři svou iniciativu, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při přesilové hře znásobenou hrou bez brankáře. Největší šanci měl Kašpařík. Gólové uklidnění zajistil domácím po návratu z trestné lavice Tomík, který sedm sekund před koncem upravil střelou do prázdné branky na 3:1.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Barinka (Martynek), 46. Martynek (Peterek), 60. Tomík (D. Moravec)- 15. Klimenta (Plodek). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 2846.
Třinec: Vojtek - Malec, Seman, Výtisk, Anderson, Švarný, Pácal - D. Moravec, Štefanka, Tomík - Peterek, Martynek, Barinka - Korhoň, Skořepa, Kolusz. Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Holub, Krstev, Rýgl - Bartovič, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články