Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Znojmo 3:2Ústečtí se dočkali výhry i bez hlavního trenéra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Martinec 1 : 0
16. Bičánek 1 : 1
41. Plášek 1 : 2
44. Mrázek 2 : 2
58. Čaloun 3 : 2

Hokejisté Ústí nad Labem porazili v zápase 33. extraligového kola Znojmo 3:2. O jejich výhru se postaral 80 vteřin před koncem základní hrací doby útočník Jan Čaloun, který tak přerušil pětizápasovou vítěznou sérii hostů. Domácí v utkání vedl trenér jejich juniorského týmu Miloslav Pecka, jelikož klub ještě nenašel náhradu za odvolaného Vladimíra Evana. Lvi se dočkali tříbodového zisku po dlouhých jedenácti zápasech.

Článek

V brance domácích se místo jedničky Přikryla objevil Volke, do první formace se navíc vrátil centr Martinec. A právě zkušená elitní formace Ústečanů měla hlavní podíl na tom, že rozdíl v postavení obou týmů nebyl vůbec poznat. Hned na úvod sice elitní formace nevyužila dvojnásobnou přesilovku, ale poté se dostala do několika šancí. Ve 14. minutě si sjel z levé strany před branku Čaloun a nabil ze druhé vlny najíždějícímu Martincovi, který s přehledem překonal Trvaje.

Domácím ale vedení dlouho nevydrželo. Sérií faulů nabídli Znojmu více než minutu a půl trvající dvojnásobnou přesilovku, jíž také Orli beze zbytku využili. Selingr měl v levém rohu kluziště dostatek času, aby našel křížným pasem Bičánka, který zavěsil do horního růžku.

Zbytečná vyloučení domácí trápila i nadále. Do konce druhé třetiny jich nasbírali celkem osm, a dostávali se tím pod značný tlak. Většinu přesilovek však opanoval spolehlivý Volke. Naopak, i ve vlastním oslabení, bylo blíže gólu Ústí. V jednom takovém oslabení si počíhal na vyhozený puk u vlastní střídačky kapitán Novák a řítil se sám na Trvaje, ale puk mezi jeho betony neprotlačil.

Těsně před koncem rozhodl Čaloun 

Rušných momentů se dočkali diváci až ve třetí třetině. Hned po minutě hry brzdil nájezd soupeřova útočníka domácí bek Vágner tak vehementně, až posunul vlastní branku a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil zkušený Dopita, na Volkeho zkusil střelu nad vyrážečku, jenže domácí brankář puk ještě stihl tečovat nad branku.

Co se nepodařilo Dopitovi ze samostatného nájezdu, dokázal vzápětí nenápadně obránce Vyrůbalík. Po následném buly totiž jen zlehka nahodil puk na Volkeho, ten jej ale vyrazil betonem jen před sebe přímo na brusli dojíždějícího Pláška, který už kotouč za jeho záda dokázal vrátit. Domácí inkasovaná branka ale nabudila, začali se častěji tlačit před branku a vybojovali hned dvě dvojnásobné přesilovky v rychlém sledu.

Ve druhé z nich napřáhl od modré Mrázek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně Trvaje. Dopitova formace poté domácí několikrát nepříjemně zatlačila a zdálo se, že za prodloužení budou spíše rádi domácí. V 59. minutě se ale dostal před Trvaje jejich první útok, Martinec našel mezi kruhy volného Čalouna, který puk uklidil k tyči. Znojmu se už vyrovnat nepodařilo.

Slovan Ústečtí Lvi - Znojemští Orli 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Martinec (Čaloun), 45. F. Mrázek (Špirko), 59. Čaloun (Martinec) - 17. Bičánek (Selingr), 42. Plášek (Vyrůbalík). Rozhodčí: Polák - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 9:7, navíc Pojkar (Ústí n.L.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3051.
Ústí: Volke - Gýna, Pojkar, Hořava, Novotný, J. Evan, Zeman, Vágner, Zápotočný - Čaloun, Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, M. Havel - V. Novák, Špirko, Šaffer - Šagát, A. Nedorost, Klobouček. Trenéři: Pecka a M. Mach.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Vyrůbalík, Chvátal, Mojžíš, Bičánek, Všetečka - Kucharczyk, Dopita, Selingr - R. Procházka, Svoboda, Demel - Erat, Plášek, Haman - Padělek, Beroun, M. Růžička. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: