Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 3:6Litvínov i bez zraněného Reichla vyhrál v Plzni 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Benák 1 : 0
11. Lukeš 1 : 1
17. Jánský 1 : 2
37. Jánský 1 : 3
48. Benda 1 : 4
51. Jenáček 1 : 5
55. Adamský 2 : 5
57. Benák 3 : 5
59. Černý 3 : 6

PLZEŇ

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 33. kole v Plzni 6:3 a potvrdili, že se jim v této sezóně proti Západočechům daří. Lasselsberger získal proti Severočechům zatím pouze jeden bod, díky středečnímu nezdaru vyšli poprvé v sezóně doma bodově naprázdno. Litvínov, v jehož sestavě chyběl zraněný kapitán Reichel, přitom vyhrál venku teprve podruhé v letošním extraligovém ročníku.

Článek

Po opatrném úvodu domácí v deváté minutě nepohrdli dlouhou přesilovkou pět na tři. Kracík přihrál bekhendem Benákovi, a ten bez přípravy tvrdou střelou prostřelil litvínovského gólmana Hübla. První početní výhodu ovšem zužitkovali také hosté, když odražený kotouč vypálil Lukeš zblízka přesně do levého horního rohu branky střežené Málkem.

Aktivnější domácí se poté tlačili do ofenzivy, často však nepřesně kombinovali. Toho využívali hosté k nebezpečným protiútokům. Po jednom z nich Málek zastavil střelu osamoceného Poživila a za chvíli musel lapačkou zakročit proti Hranáčově střele po přečíslení dvou na jednoho. V 18. minutě dostal hosty do vedení Jánský, který po zmatcích v domácí defenzivě poslal v pádu kotouč mimo Málkův dosah. Vyrovnat mohl po rychlé akci první pětky Divíšek, jeho blafák ale Hübl vleže zlikvidoval.

Do prostřední části nastoupili aktivněji hosté a Málek jen s obtížemi nadvakrát zastavil Jenáčkovu dorážku Brandovy střely. O chvíli později během přesilovky Litvínova Jánský nedokázal dopravit skákavý kotouč do opuštěné branky. Poté ujížděli dva plzeňští útočníci na jediného obránce hostů. Vzájemnou kombinaci zakončil bekhendovou střelou Fabuš, klečící Hübl ji ale zázračně zneškodnil.

Domácí se marně pokoušeli projít přes hosty výborně hlídaným středním pásmem. Naopak při vlastním oslabení ujížděl na Málka Černý. Brankář domácích zakončení centra, jenž v prvním útoku nahradil Reichla, včasným rozklekem chytil. V závěru druhé třetiny domácí opět propadli v útočném pásmu a z protiútoku překonal Málka střelou ukrytou za beka Jasečka podruhé v utkání Jánský.

Na začátku závěrečné třetiny se domácí pokoušeli smazat dvougólové manko. Hosté ale pozorně bránili a navíc po chybné rozehrávce Dreslera přihrál Kubinčák do jízdy Bendovi, který tváří v tvář Málkovi bekhendem přehodil jeho pravý beton. Nejblíže snížení byl Šindel, jehož dorážku Jasečkovy střely ovšem zastavil skluzem Hübl. V následné přesilové hře Plzně ujeli Kubinčák s Jenáčkem do přečíslení a druhý jmenovaný pohodlně zvýšil na 1:5. Pro domácí hrozivý stav korigoval tvrdou ranou do Hüblova protipohybu uzdravený Adamský a o dvě a půl minuty později snížil na dvoubrankový rozdíl po přistrčení Kracíka střelou švihem Benák. Závěrečný nápor domácí trenéři znásobili odvoláním gólmana. Záměr ale překazil střelou do prázdné branky přes celé kluziště Černý.

Lasselsberger Plzeň - Litvínov 3:6 (1:2, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 8. Benák (Kracík), 56. Adamský (Důras), 58. Benák (Kracík) - 12. Lukeš (Jánský), 18. Jánský (Lukeš), 38. Jánský (L. Poživil), 49. Benda (Kubinčák), 52. Jenáček (Kubinčák), 59. J. Černý (L. Poživil). Rozhodčí: Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6144.
Plzeň: Málek - Čakajík, Derner, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Matějovský - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Litvínov: J. Hübl ml. - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec - Jánský, J. Černý, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Trávníček - Machulda, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec