Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 4:6Zlín opět prohrál s Karlovými Vary, tentokráte doma 4:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Košťál 0 : 1
8. Mokrejš 1 : 1
18. Mokrejš 2 : 1
22. Leška 3 : 1
26. Hanzlík 3 : 2
30. Košťál 3 : 3
32. Kumstát 3 : 4
36. Rachůnek 4 : 4
42. Skuhravý 4 : 5
44. Pech 4 : 6

Hokejisté Zlína ani na třetí pokus neporazili v této sezóně Karlovy Vary a v zápase 33. extraligového kola prohráli na domácím ledě s Energií 4:6. Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše přitom v zápase vedli 3:1, nicméně Západočeši třemi brankami v přesilovce obrátili ve druhé třetině vývoj zápasu ve svůj prospěch. Dvě branky vítězů zaznamenal nejlepší hráč hostů Jan Košťál.

Článek

Hosté si hned od úvodních minut vytvořili tlak. Zatímco úvodní šance úspěch nepřinesly, Energie se radovala na konci čtvrté minuty, když Koštál střelou bekhendem překonal brankáře Murína. Vzápětí hráli hosté úvodní početní výhodu, když za hákování byl vyloučen Mokrejš. Berani se však oslabení ubránili bez újmy na skóre.

Zlín se postupem času osmělil, vyrovnal hru a výsledkem bylo vyrovnání. Na přihrávku Michala Pšurného si ideálně najel Mokrejš a srovnal stav. Hra měla rychlý spád, Murín prokázal své kvality po střelách Skuhravého a Řezníčka, na druhé straně zahrozil Rachůnek. V 15. minutě nebezpečně vystřelil Melenovský, Murín střelu vykopl pravým betonem. Další přesilovka se naskytla Varům při vyloučení Kubiše. Zlín se ubránil a zároveň se mu naskytla stejná výhoda, neboť Řezníček nedovoleně narazil protihráče na mantinel. Domácí početní výhodu po minutě využili, když střelu Noska od modré čáry úspěšně tečoval za Mensatorova záda Mokrejš.

Dobrá nálada Zlínu vydržela i v úvodu druhé části. Po bitce Němce s Romanem Pšurným hráli domácí přesilovku a ve 23. minutě se z otočky trefil přesně k tyči Leška. Čtvrtý gól mohl přidat Čech, ale proti byl Mensator. Během devíti minut poslal rozhodčí čtyři hráče Zlína na trestnou lavici a hosté trestali. Nejprve se trefil od modré čáry Hanzlík, poté se do hlavní role obsadil zadák Dobroň. Dvakrát dostal puk na modrou čáru a poslal skvostný pas na najíždějícího spoluhráče, který do poloprázdné brány skóroval. Za své trefy mu mohli poděkovat Košťál a Kumstát.

Murín po čtvrté brance odjel na střídačku a své místo přenechal náhradníku Jakubu Čechovi. Ve 35. minutě byl vyloučen Procházka a devět sekund po jeho návratu do hry našel od zadního mantinelu Leška osamoceného Rachůnka, který vyrovnal.

Nástup do třetí třetiny vyšel lépe Energii, neboť střela Skuhravého propadla Čechovi do sítě. Hosté se radovali ještě jednou, když lehké nahození Pecha skončilo k překvapení všech ve zlínské síti. Kouč Bokroš poslal do zlínské svatyně zpátky Murína. Hru poté poznamenala řada vyloučených na obou stranách a z nervozity pramenící šarvátky. Beranům ke zkorigování nepříznivého stavu nepomohly ani dvě klasické přesilovky.

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 4:6 (2:1, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Mokrejš (M. Pšurný), 19. Mokrejš (Nosek), 23. Leška (Balaštík), 37. Rachůnek (Leška) - 4. Košťál (Kumstát), 27. Jiří Hanzlík (Košťál), 31. Košťál (Dobroň), 33. Kumstát (Dobroň), 43. Skuhravý (Jiří Hanzlík), 45. Pech (Duben). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 13:12. Využití: 2:3. Diváci: 4067.
Zlín: Murín (33. - 45. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Vosátko, Lučka, od 22. min. navíc Ďurák - Balaštík, Leška, Rachůnek - M. Pšurný, F. Čech, Kubiš - Okál, M. Čech, Mokrejš, od 22. min. navíc R. Pšurný, Balán. Trenéři Bokroš a Přikryl.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Ustrnul, Prošek, Grof, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Pech, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Tvrdek, Milan Procházka. Trenéři Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: