Hlavní obsah

David Moravec si s chutí užívá přihrávky v Třinci

TŘINEC

Hokejový Třinec vyhrál třikrát v řadě a útočník David Moravec, který přišel koncem listopadu z německého Wolfsburgu, při tom hrál důležitou roli. Na ledě Slavie přihrál na jediný gól a proměnil rozhodující nájezd, ke skalpům Zlína i Liberce přispěl vždy asistencí.

Článek

„Gól přišel až při mém pátém utkání v dresu Ocelářů a kluci v kabině okamžitě hlásili, že budu muset dát do kasy nějaké peníze. Tak to funguje všude, ale rozhodně jsem si tu trefu neschovával až na nájezdy proti vedoucímu celku tabulky. Prostě to tam padlo a jsem rád,“ líčí 34letý Moravec, jehož víc než osobní statistiky těší prosincová úspěšnost Třince.

„Venku jsme tento měsíc vyhráli všechna tři utkání a před svátky jsme konečně protrhli také domácí trápení. Naše hra už delší dobu není vůbec špatná, ale na vlastním ledě nás pokládaly zbytečné chyby. Těch jsme se naštěstí se Zlínem i Libercem vyvarovali,“ říká zkušený útočník, jehož v pátek čeká už páté extraligové utkání během deseti dnů.

Program je příliš nahuštěný, myslí Moravec

„Jsme placení za to, abychom hráli, takže tak to i beru, ale nechápu, proč je program v lize na konci roku tak nahuštěný. Třinci to naštěstí vyšlo, že během vánočních svátků hrajeme třikrát po sobě doma a 30. prosince vyrazíme k derby do Vítkovic, takže se na rozdíl od jiných mužstev vyhneme složitému cestování,“ uvažuje.

Nečekaného návratu z ciziny olympijský vítěz a autor zlatého gólu na MS 2001 nelituje. „Rozhodl jsem se, že už se nebudeme s rodinou trápit někde venku,“ říká jasně s tím, že na českém ledě pookřál i hokejově. „Každopádně si hokej užívám, je to úplně něco jiného než v Německu. Tam každý jel po své koleji a nikdo nehrál pro tým. Kluci v šatně byli v pohodě, ale když přišli na led, tak mysleli jen na sebe,“ přibližuje Moravec.

„U nás když vybojujete puk a přihrajete ho spoluhráči, tak můžete čekat, že ho dostanete ještě zpátky. S chutí si teď užívám fungující souhru. V Německu hrají hlavně Kanaďané a nejsou to hráči první garnitury. Hlavně mají jednodušší myšlení na ledě. Přihrávky se nedočkáte, bez rozmyslu střílí i z rohu a to mě fakt ubíjelo,“ líčí trpkou zkušenost.

Reklama

Související témata: