Hlavní obsah

Slavia prohrála v Litvínově, Budějovice znovu šanci nevyužily

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie prohráli v pátečním utkání 34. kola O2 extraligy v Litvínově 3:5. Další šanci posunout se na první příčku tabulky nevyužily České Budějovice, které přišly o tříbodovou výhru nad Kladnem 14 sekund před koncem. V samostatných nájezdech rozhodl o vítězství Středočechů 5:4 Kalla. Třetí Liberec vyhrál ve Znojmě 4:2, čtvrtá Plzeň podlehla 2:5 v Třinci. Sparta přesilovkovým gólem Vykoukala v poslední minutě udolala poslední Ústí 2:1, Karlovy Vary porazily Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech.

Článek

Litvínov vykročil za výhrou proti lídrovi tabulky už ve 3. minutě. Vyloučení Červenky potrestal domácí kapitán Robert Reichel, který vstřelil 250. gól a vstoupil do Klubu hokejových střelců. Pražané ale dokázali ještě do přestávky otočit na 2:1, dvakrát se trefil obránce Tomáš Micka. Severočeši ale ve druhé třetině opět získali vedení díky Skuhrovcovi a Šlégrovi, ve 42. minutě zvyšoval na 4:2 Martin Jenáček. Naději měla Slavia po gólu Davida Hrušky, o vítězi definitivně rozhodl František Lukeš.

České Budějovice měly proti Kladnu parádní start. Po první třetině Jihočeši vedli 3:0 a vypadalo to na jasnou výhru favorita. Dvanáctý celek tabulky ale během necelých šesti minut vyrovnal po trefách Kuchlera, Rudovského a Patery. Domácím výhru přiblížil gól Tomáše Vaka, 14 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal při hře bez brankáře Martin Ševc. V prodloužení gól diváci neviděli, bonusový bod v samostatných nájezdech získali hosté díky Kallovi.

Liberec vyhrál ve Znojmě 4:2 a upevnil si tak pozici v popředí tabulky. Domácí sice vedli po gólu Bičánka, Severočeši otočili skóre dvěma netypickými akcemi. Nejprve brankář Znojma Trvaj nedokázal zkrotit střelu Krsteva ze středního pásma a poté uspěl Pletka z trestného střílení. Deset minut před koncem dotlačil puk do branky hostí Jaroslav Svoboda a hlavní sudí dlouhé minuty celou situaci konzultoval s videorozhodčím. Gól uznal, ale Liberec dokázal vstřelit další gól. Tři minuty před koncem se prosadil Pabiška, do prázdné branky uzavřel na 2:4 Hunkes.

Sparta rozhodla v poslední minutě

Čtvrtá Plzeň prohrála v Třinci 2:5, přestože po gólech Divíška a Matějovského vedla ještě v polovině zápasu 2:0. Pak snížil Róbert Tomík a o necelých pět minut později vyrovnal Peter Barinka. Vítězný gól vstřelil ve 47. minutě Tomáš Malec a pojistku přidal Lubomír Korhoň. Skóre uzavřel svojí druhou trefou v utkání Tomík, Západočeši v nabitém středu tabulky spadli na sedmou příčku.

Sparta porazila poslední Ústí nad Labem gólem Jiřího Vykoukala z poslední minutě. Hosté v té době hráli ve dvojnásobném oslabení. Karlovy Vary porazily Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech, rozhodující zásah si připsal bek Jiří Hanzlík.

Zápas Pardubic se Zlínem se předehrával 16. října, Východočeši prohráli 1:2. Pardubice v těchto dnech hrají v Davosu tradiční Spenglerův pohár.

Program 34. kola hokejové O2 extraligy:
Třinec - Plzeň 5:2on-line
Branky: 30. a 57. Tomík, 34. P. Barinka, 47. Malec, 54. Korhoň - 13. Divíšek, 27. Matějovský
Litvínov - Slavia 5:3on-line
Branky: 3. Reichel, 26. Skuhrovec, 30. Šlégr, 42. Jenáček, 57. Lukeš - 7. Micka, 17. Micka, 52. D. Hruška
Budějovice - Kladno 4:5 po sam. nájezd.on-line
Branky: 10. a 16. Veselý, 14. Toman, 41. Vak - 32. Kuchler, 37. Rudovský, 38. Patera, 60. Ševc, rozhodující sam. nájezd Kalla
Znojmo - Liberec 2:4on-line
Branky: 15. Bičánek, 51. J. Svoboda - 20. Krstev, 39. Pletka z trestného střílení, 58. Pabiška, 59. Hunkes
Sparta - Ústí 2:1on-line
Branky: 39. Sivek, 60. Vykoukal - 50. Pojkar
K. Vary - Vítkovice 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 15. a rozhodující sam. nájezd Jiří Hanzlík, 32. Duben, 52. Košťál - 15. Ujčík, 30. R. Hruška, 50. Tomášek
Pardubice - Zlín 1:2on-line

Reklama