Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 5:2Třinec otočil pěti góly zápas s Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Divíšek 0 : 1
26. Matějovský 0 : 2
29. Tomík 1 : 2
33. Barinka 2 : 2
46. Malec 3 : 2
53. Korhoň 4 : 2
56. Tomík 5 : 2

TŘINEC

Pěti góly z druhé poloviny utkání obrátili hokejisté Třince páteční zápas 34. kola extraligy s Plzní. Oceláři zvládli i třetí domácí zápas v řadě a zvítězili 5:2. K výhře jim dopomohly tři zásahy z dvojnásobných přesilovek, dvakrát v nich udeřil nejlepší třinecký střelec Róbert Tomík. Hosté byli do půle zápasu lepší, ale závěr si pokazili vlastní nedisciplinovaností. S Třincem letos ze tři střetnutí vydolovali jediný bod.

Článek

Plzeň nastoupila kurážně, před jejím aktivním hokejem šly domácí myšlenky na úvodní tlak rychle stranou. Hosté měli více ze hry, ale minimum manévrovacího místa v útočném pásmu. Sotva se však prostor před Vojtkem jen trochu vylidnil, Plzeň toho okamžitě náležitě využila. Západočeši proměnili hned první přesilovku: Benákovu střelu od modré čáry tečoval těsně před gólmanem Divíšek.

Až pak se zmátořili i Oceláři. Protivníka na dvě střídání přišpendlili k brance, ale Korhoň zazvonil na boční tyčku a Tomíkova dorážka narazila na Málka. Domácí se na chvíli nechali strhnout, Kracík je z brejku mohl vytrestat druhým gólem, ale Seman mu v rozhodujícím momentu vypíchnutím puku překazil pokus o kličku.

Dokud se Plzeň soustředila na hru, měla zápas ve své režii. Matějovský po chybě v třinecké rozehrávce pohotově zareagoval na vtipnou přihrávku Šindela od zadního mantinelu, ale dvougólový náskok si hosté znehodnotili vlastní nekázní. Domácí postavili na nohy dvouminutovou přesilovkou pět na tři, kterou nekompromisním volejem zužitkoval Tomík.

Třinec rozhodl v závěrečné třetině

Zesílená snaha Ocelářů vedla k dalším zapeklitým situacím a závarům před plzeňskou brankou, Korhoň však zblízka minul. Byť se Plzeň převážně bránila, šance z brejků měla: Ludvíkova bomba se však odrazila od tyčky a Adamský nenašel mezeru mezi Vojtkovými betony. To se hostům vzápětí vymstilo, Barinka se ve 34. minutě natlačil mezi kruhy a švihem zavěsil.

Parádně rozehraná partie se Plzeňským ve druhé polovině proměnila v noční můru. Tým kouče Jiřího Kučery promarnil v závěru prostřední části bezmála minutovou přesilovku pět na tři, Divíšek jel po Malcově hrubce ve 45. minutě sám na Vojtka, ale lídra extraligových brankářských statistik neprostřelil.

Malec své zaváhání odčinil o dvě minuty později, když opakovanou střelou zaznamenal vítězný gól. Západočeši šli do kolen. Hráči i fanoušci, kteří se ve svém sektoru pustili do potyčky s ochrankou. Domácí pojistili výhru dvěma využitými přesilovkami pěti proti třem. Z mezikruží se tahem nechytatelně k tyčce trefil Korhoň a krásnou bombou pod břevno zpečetil výsledek nejlepší třinecký kanonýr Tomík.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 30. Tomík (P. Barinka), 34. P. Barinka (Peterek), 47. Malec (Peterek), 54. Korhoň (Štefanka), 57. Tomík (Sekeráš) - 13. Divíšek (Benák), 27. Matějovský (Šindel). Rozhodčí: Hodek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Peterek, Výtisk oba 10 min. - Kracík 5 min. a do konce utkání, Vampola 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3373.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Malec, D. Seman, Výtisk, Švarný (22. Andersons), Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek (25. - 33. Steber), Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Plzeň: Málek - Čakajík, Derner, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Matějovský - Důras, Vampola, Adamský - Kubalík, Šindel, Stránský. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: