Hlavní obsah

Znojmo - Liberec 2:4Znojmo doplatilo na nevydařený závěr prohrou s Libercem 2:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bičánek 1 : 0
19. Krstev 1 : 1
38. Pletka 1 : 2
5. Svoboda 2 : 2
57. Pabiška 2 : 3
58. Hunkes 2 : 4

ZNOJMO

Dvěma brankami v rozmezí necelých dvou minut v samém závěru zápasu rozhodli hokejisté Liberce v pátečním utkání 34. kola extraligy o svém vítězství ve Znojmě 4:2. Domácí Orli po sérii tří vítězství na vlastním ledě poprvé prohráli.

Článek

Přitom Znojmo vstoupilo do zápasu aktivně. Důrazem předčilo svého soupeře, vytvářelo si vytrvalý tlak i šance, pouze v koncovce se nedokázali domácí hráči prosadit. Liberec se dlouho jen bránil a k protiútokům se takřka nedostal. Navíc z úvodní čtvrthodiny hrál téměř polovinu v oslabení.

Přesilovky ale Orlům příliš nešly, až při vyloučení Jiruše se jim podařilo využít v 15. minutě početní převahu. Pince překonal obránce Bičánek tvrdou střelou od modré čáry. Náskok ale domácí hokejisté ztratili deset vteřin před koncem první třetiny. Krstev napálil kotouč ze středního pásma a překvapený brankář Trvaj střelu na lapačku pustil za svá záda.

Vyrovnání Liberec povzbudilo a od druhé třetiny viditelně ožil. Hra se vyrovnala, pouze v koncovce nedokázal nikdo dlouho překonat soupeřova brankáře. Kapituloval až domácí Trvaj, které překonal po přísně nařízeném trestném střílení Pletka.

V závěrečné třetině Znojmo vrhlo síly do útoku. Snaha o vyrovnání přinesla úspěch v přesilovce při vyloučení Blatného. Orli zatlačili soupeře před jeho branku a v nepřehledné situace před Pincem se podařilo Svobodovi zasunout kotouč do sítě. Rozhodčí Homola uznal branku až po konzultaci s videorozhodčím.

Závěr se ale Znojmu nevydařil. Necelé tři minuty před koncem zapomněli domácí obránci před Trvajem volného Pabišku, který vstřelil třetí branku Bílých Tygrů. Znojmo se pokusilo ještě vyrovnat, odvolalo Trvaje, ovšem při power play inkasovalo čtvrtý gól. Vítězství Liberce pečetil střelou do prázdné branky Hunkes.

Znojemští Orli - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Bičánek (Padělek), 51. J. Svoboda - 20. Krstev (Plodek), 39. Pletka z trestného střílení, 58. Pabiška (Víšek), 59. Hunkes (Pabiška). Rozhodčí: Homola - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 3263.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Mojžíš, Kotaška, Chvátal, od 24. navíc Vyrůbalík - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Padělek, J. Svoboda, Demel - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, Meidl, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Žabka, Holub, Krstev - Bartovič, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: