Hlavní obsah

Sparta - Ústí n. Labem 2:1Sparta porazila Ústí díky Vykoukalově gólu v 60. minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Sivek 1 : 0
49. Pojkar 1 : 1
59. Vykoukal 2 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili ve 34. extraligovém kole Ústí nad Labem 2:1 a ukončili tak pětizápasové čekání na výhru v normální hrací době. O tom, že trenérská premiéra Jana Votruby na střídačce Lvů skončí porážkou, rozhodl gól Jiřího Vykoukala 58 vteřin před koncem zápasu při dvojnásobné přesilové hře.

Článek

V brance domácích se po téměř dvouměsíční přestávce objevil Duba, v útoku však nově scházela dvojice Petr Nedvěd, Štrba. Největší letní posila mistrovského týmu vypadla ze sestavy až těsně před zápasem, neboť se kvůli oteklému kotníku na levé noze nedostala do brusle. V centru první formace se tak objevil Vaic.

Změny v sestavě však nic nezměnily na tom, že se Sparta ofenzivně trápí. Proti poslednímu celku soutěže si v první třetině nedokázala vytvořit gólové šance ani při přesilových hrách. Optickou převahu sice měla, brankář Přikryl však žádný extra zákrok předvést nemusel. Podobně na tom byl i Duba, jehož lehce vyzkoušeli pouze Mrázek a Špirko.

Otevřít skóre se domácím nepovedlo ani v krátké přesilovce čtyři na tři, podobně dopadl na druhé straně i Zeman. Individuálně se hned dvakrát zkoušel prosadit Netík, ale ani v jednom případě Přikryla nepřekonal. Blízko k prvnímu gólu měl ve 32. minutě ústecký Čaloun, Duba však byl pozorný stejně jako o dvě minuty Přikryl v souboji se Sivkem.

Vykoukal zařídil vítězství

Syn sparťanského šéfa se však nakonec branky přece jen dočkal. Ve 39. minutě v přesilové hře dorazil Černoškovu střelu od modré čáry a ukončil tak 98 minut trvající čekání na gól úřadujícího mistra. Větší klid na hokejky domácích mohli hned ve 41. minutě přidat Ton s Melichárkem, Přikryl byl ale pozorný.

Nepříznivý stav nutil více se věnovat ofenzivě i Severočechy, v jejich sestavě ve třetí části již chyběl nejproduktivnější hráč týmu Janků. I bez něj se ale hostům podařilo vyrovnat, když Tabačkovo vyloučení potrestal Pojkar. Deset minut před koncem normální hrací doby se tak začínalo od nuly. Blízko k druhé brance byl poté hostující Martinec, ale neuspěl stejně jako Dragoun a Sivek na druhé straně.

V 58. minutě dostala Sparta výhodu dvojnásobné přesilové hry a po 32 vteřinách ji využila, když Přikryla prostřelil Vykoukal a rozhodl o výhře svého týmu.

Sparta Praha - Slovan Ústečtí Lvi 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. Sivek (Černošek), 60. Vykoukal (Netík) - 50. Pojkar (Čaloun). Rozhodčí: Šír - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:12, navíc Stehlík - Pojkar oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5176.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Tabaček, Jerofejevs, Černošek - Netík, Vaic, Sivek - Ton, Langhammer, Melichárek - Zelenka, Dragoun, Hromas - Mrňa, Podlešák, Švagrovský. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Ústí nad Labem: Přikryl - Pojkar, Hořava, Zeman, Zápotočný, A. Novotný, J. Evan, od 26. navíc Gýna, Klobouček - Čaloun, Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Havel - V. Novák, Špirko, Šaffer - od 26. navíc Šagát, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: