Hlavní obsah

Reichel: Jsem rád, že gól přišel tak rychle

LITVÍNOV

Litvínovský útočník Robert Reichel měl po výhře nad Slavii v pátečním utkání 34. kola hokejové extraligy dvojnásobnou radost. Vedle skalpu vedoucího týmu tabulky se dočkal i osobního jubilea. Úvodním gólem zápasu zaokrouhlil počet svých branek v české nejvyšší soutěži a reprezentačním dresu na 250 a stal se tak členem Klubu hokejových střelců. Stejnou metu před ním dokázalo pokořit pouze 48 českých a slovenských hokejistů.

Článek

O skutečnosti, že kulaté jubileum je opravdu na dosah, byl kapitán severočeského týmu dobře informován. "Musím říct, že jsem to věděl a jsem rád, že jsem ten gól dal a spadlo to ze mě. Někdy to svazuje dát takový gól, ale mně se to podařilo rychle. Samozřejmě jsem rád, že se nám podařilo vyhrát," řekl Reichel novinářům krátce po utkání, v němž navíc Litvínov přehrál lídra tabulky.

Popisovaných tíživých okamžiků se Reichel zbavil velice rychle, již po 159 vteřinách od úvodního vhazování. "Byla tam výborná práce útočníků Lukeše s Jánským, který mi to předložil krásně do prázdný brány a slávisti vůbec nevěděli, že tam jsem," popisoval populární 'Alby'. Puk, jímž zaznamenal důležitou trefu, si schoval. "Mám ho, takové věci mám schované. Je jich dost, ale zatím ještě nevím, kam přesně půjde."

S hokejem už zažil zkušený útočník ledacos, ale pokoření významného milníku ho evidentně těšilo. "Znamená to pro mě hodně. Při dvanácti sezónách venku to ještě stihnout tady, to si myslím, že je hezké a jsem rád, že se mi to podařilo," pochvaloval si Reichel, jenž v Litvínově vedle funkce kapitána vykonává i pozici sportovního manažera.

Reichel: Věk nerozhoduje

Když měl Reichel vybrat, který gól byl pro něho něčím speciální, měl vcelku rychle jasno. "Ten první, který jsem tu dal v šestnácti letech proti Spartě. Pamatuju si ho dodnes a budu si ho pamatovat do smrti," připomněl Reichel a o svých slovech rychle přesvědčil. "Bylo to snad za stavu 7:6, buly u nás ve třetině, já ho vyhrál a dal přes celé hřiště do prázdné brány," popsal svůj gól z podzimu 1987. Tehdy v tak dlouhý hokejový život ani nedoufal. "Samozřejmě jsem tomu nevěřil, že bych mohl ještě za dvacet let hrát. Byl to takový start v mé kariéře a teď jsem rád, že jsem docílil dalšího významného úspěchu."

I v šestatřiceti letech Reichel táhne Litvínov a dokazuje, že zdaleka nepatří do starého železa. "Jsem samozřejmě překvapený, že ta naše generace je stále takhle vysoko, ale ukazuje to jen to, že jsme byli dobří hokejisté. Nerozhoduje věk, ale to, co umíme na ledě," připojil.

Exekutor slavného nájezdu z olympijských her v Naganu, jenž rozhodl semifinálové drama s Kanadou, mohl přidat i svou druhou trefu: ze stejné situace při trestném střílení však v úvodních minutách třetí třetiny neuspěl, gólman Svoboda jeho úmysl přečetl. "Od toho jsou tam brankáři, aby chytali. Bohužel ne každý nájezd se povede. Trošku mi tam i odskočil puk," připustil Reichel.

Litvínov v poslední době šlape jako dobře promazaný stroj; po třetí výhře za sebou mu schází jen pět bodů na šestou Spartu i páté Karlovy Vary, šest pak na čtvrtou Plzeň. "Vhodně jsme doplnili mužstvo, tým chce jít za vítězstvím a dává do toho všechno. Je prostě vidět, že všichni hráči odvádí, co chceme," uzavřel Reichel.

Reklama

Související témata: