Hlavní obsah

Vykoukal: Chybí nám zkušenosti, tak to musíme ubojovat

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty v pátek ukončili třítýdenní čekání na výhru v normální hrací době, když porazili Ústí nad Labem 2:1. Ani tentokrát se jim však nepodařilo prolomit své trápení v koncovce. Vítězný gól dal až v čase 59:02 obránce Jiří Vykoukal, který využil dvojnásobnou přesilovou hru.

Článek

Šestatřicetiletý bek byl se ziskem tří bodů maximálně spokojen, opět se však pozastavil nad nízkou produktivitou. "V této sezóně jsme neměli vítězství, které bychom nevydřeli. V polovině zápasů jsme dali snad jen jeden gól a to je těžké na psychiku. Musíme to ale odbojovat na jeden dva góly," řekl Vykoukal novinářům.

Spartě se totiž nepodařilo získat náhradu za Jaroslava Hlinku, Jana Hlaváče a Ondřeje Kratěnu, kteří po minulé úspěšné sezóně zamířili do zahraničí. "Koncovka nám prostě chybí, nemáme ji. Odešlo nám strašně moc bodů a góly zatím moc nedáváme. Každý bod, který získáme, nebo vítězství, je vydřené," podotkl zkušený obránce.

Vykoukal: Sezónu musíme nějak odbojovat

Mistrovský tým marně vzpomíná na zápas, ve kterém soupeře výrazněji porazil a měl jej jasně pod kontrolou. Jediného výraznějšího vítězství se Sparta dočkala již 4. října, kdy doma porazila trápící se Pardubice 4:0. "Zápas, kdy bychom soupeři utekli a dostali se do pohody, nám chybí. Takový nemáme," přiznal Vykoukal, který si v pátek připsal třetí branku do osobních statistik této sezóny.

Přestože Sparta rozhodla utkání díky gólům v přesilových hrách, s hrou v této činnosti v Holešovicích moc spokojeni nejsou. "Je to deprimující, když se ani pořádně nedostaneme do pásma a oni pořád vyhazují puk. Vše to je ale z toho, že tady nejsou ty zkušenosti, které tu byly loni a předloni. Letošní sezónu musíme nějak odbojovat a kluci se zlepší. Zkušenosti získají," věří.

Navíc tým vedený koučem Františkem Výborným často v momentě, kdy těsně vede, inkasuje vyrovnávající gól. Podobné to bylo i dnes, kdy v 50. minutě vyrovnal David Pojkar. "Říkal jsem si, za co nás někdo trestá. To je na deku. Když na vás mužstvo prakticky nevystřelí a pak dostanete gól, když předtím nedáte řadu šancí. Navíc takový smolný. Puk se odrazil od moji brusle," přiznal Vykoukal, že brankáři Tomáši Dubovi situaci ztížil nechtěnou tečí. Nakonec ale vše 58 vteřin před koncem napravil.

Reklama

Související témata: