Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 3:0Duba pomohl čistým kontem k výhře Sparty nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Ton 1 : 0
28. Mrňa 2 : 0
58. Ton 3 : 0

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty zdolali v nedělním utkání 35. kola extraligy České Budějovice 3:0 a po předešlém nevydařeném období si připsali druhý plný bodový zisk za sebou. Brankář Tomáš Duba si připsal podruhé v sezóně čisté konto, dvakrát skóroval Petr Ton. Mountfield prohrál počtvrté za sebou a na druhém místě extraligy nabral na vedoucí Slavii tříbodové manko.

Článek

Sparta nastoupila stále ještě bez zraněného Petra Nedvěda, v sestavě Jihočechů chyběl forvard Kotrla a trenér Jandač nasadil od začátku jen tři formace. Pražanům se vydařil vstup do zápasu, kdy na útočné modré dostal od Frola prostor Ton, najel si na Hanzlíkovu přihrávku a při sólu překonal střelou k levé tyči Turka. Sparta si pak vytvořila nápor při vyloučení Vydareného, ale vedení nezvýšila.

Mountfield hrál také dvakrát v početní výhodě, ale Dubu téměř neohrozil. Sparta nepotrestala ani druhé Vydareného vyloučení a v plném počtu hráčů na ledě měl v 14. minutě šanci Dragoun, ale Turka zblízka nepřekonal. Na druhé straně zahrozili Šimánek se Sailerem, v závěru úvodního dějství v přesilovce neuspěl bekhendem Vaic.

Do druhé části vstoupili Jihočeši daleko aktivněji, kouč Jandač zařadil i čtvrtý útok a beka Muchu. Hned po 31 vteřinách dostal po souboji v brankovišti puk do sparťanské branky Hudec, jemuž jel nejdříve za jeho aktivitu vyčinit gólman Duba a sudí Minář po poradě s videorozhodčím nakonec gól neuznal. Vzápětí měl dvě šance Netík, ale nejdříve mu puk nesedl a pak po průniku Turka ani nadvakrát neprostřelil.

Do další možnosti domácích se dostal dokonce v oslabení Ton. Na druhé straně vyzkoušeli Dubu Květoň s Mertlem. V 29. minutě nejdříve nepřekonal Dubu osamocený Gřegořek a z brejku si po Dragounově asistenci připsal první extraligovou trefu v kariéře Mrňa. Sparťanský gólman se pak vyznamenal při Květoňově samostatném nájezdu. Hodně práce měl i Turek, jehož v nájezdu dvou na jednoho vyzkoušel místo přihrávky na Mrňu Dragoun a do masky ho vzápětí zasáhl Ton.

Hosté se snažili zkorigovat výsledek, ale Šimánek z dobré pozice minul a neuspěl ani Kuchejda. Dvě možnosti na pojistku sparťanské výhry měl Ton, ale na Turka nevyzrál stejně jako Vaic v přesilovce. České Budějovice nenašly na Dubu recept ani v závěrečné časti, nevyužily dvě přesilovky a defenzíva Pražanů je nepustila ani do závěrečného tlaku. Ton v 59. minutě opět v šanci nevyzrál na Turka, ale vzápětí při hře hostí bez gólmana už 92 sekund před koncem skóroval do prázdné branky.

Sparta Praha - Mountfield České Budějovice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Ton (Jan Hanzlík), 29. Mrňa (Dragoun), 59. P. Ton (Langhammer). Rozhodčí: Minář - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 6316.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Jerofejevs - Netík, Vaic, Sivek - P. Ton, Langhammer, Melichárek - Mrňa, Dragoun, Hromas - Becker, Švagrovský, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Frolo, Vydarený, F. Novák, od 22. navíc Mucha - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Vak, Veselý - od 22. navíc Kuchejda, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: