Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 2:1Litvínov v poslední desetiminutovce otočil zápas s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pletka 0 : 1
50. Kubinčák 1 : 1
52. Jenáček 2 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova potvrdili svou výtečnou formu posledních dní a dominanci na vlastním kluzišti, když v utkání 35. kola extraligy porazili Liberec 2:1. V nedělním severočeském derby sice tahali až do poloviny třetí třetiny za kratší konec provazu, neboť třetí tým tabulky vedl jednobrankovým rozdílem, poté však vyrovnal Kubinčák a necelé dvě minuty po něm dokonal obrat Jenáček.

Článek

Domácí sice začali dobře, když v polovině šesté minuty zachránila Pince v brance Liberce po střele Brandy tyčka, z gólu se však radovali jako první Bílí Tygři. Domácí ztratili po neúspěšné zteči kotouč v útočném pásmu a Liberec vyrazil do brejku, následně se řítili hned dva hráči na jednoho litvínovského beka a když Kašpařík ve finále přihrál najíždějícímu Pletkovi, neměl forvard hostí problém překonat Hübla - 0:1.

Hubené jednobrankové vedení drželi hosté po celou druhou třetinu a dokonce až do poloviny té třetí.

Pak však Litvínov nasadil k mohutnému trháku. Na začátku 51. minuty přihrával Jenáček volnému Kibinčákovi a ten přesnou trefou srovnal skóre na 1:1. Dvě minuty na to seděl na trestné lavici liberecký Bartovič a na branku hostí pálil Kubinčák. Jeho trvdou střelu ještě stihl tečovat Jenáček a rázem měli navrch domácí. Stav vydržel až do konce, a to přesto, že Liberec zariskoval a v touze po vyrovnání hrál posledních 40 vteřin bez brankáře.

Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 51. Kubinčák (Jenáček), 53. Jenáček (Kubinčák) - 16. Pletka (Kašpařík). Rozhodčí: Fraňo - Šátava, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 6212.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, L. Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Kubinčák - Trávníček, Benda, Tomas - J. Černý, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Rýgl, Žabka, Krstev - Bartovič, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Pabiška, Víšek - Blatný, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: