Hlavní obsah

Kladno - Znojmo 1:2Šestá výhra Kladna po sobě nepřišla, Znojmo zvládlo lépe nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Procházka 1 : 0
53. Haman 1 : 1
65. Padělek 1 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna nenavlékli v posledním letošním kole vytoužený šestý korálek na vítěznou šňůru a podlehli Znojmu 1:2 po samostatných nájezdech. Patera a spol. sice v nedělním utkání 35. kola bojovali o každou píď ledu, ale ztratili těsné vedení a nakonec získali pouze bod, neboť jediným neúspěšným exekutorem v celkem šesti samostatných nájezdech byl domácí Jaroslav Kalla.

Článek

Kladenští hokejisté nastoupili kompletní, hosté se představili pouze se třemi pětkami. Moravané přijeli vysloveně s defenzívní taktikou, která dělala Středočechům značné problémy. Příležitosti na obou stranách se daly spočítat v úvodní třetině prakticky na prstech jedné ruky. Bělohlav s Martinem Procházkou na jedné a agilní Svoboda hned ve dvou případech na druhé straně mohli pohnout vývojem skóre, ale Orct a Trvaj, brankářské opory svých týmů, byli vždy včas na místě.

Druhá část byla překvapivě v režii svěřenců hostujícího trenéra Sýkory. Exkladenský kouč, nyní ve službách Jihomoravanů, naordinoval svým svěřencům taktiku napadání po celém hřišti a Středočeši se museli rázem bránit velkému náporu. Naštěstí pro domácí pracovala defenzíva na výbornou a tak Orct mohl do kabiny odcházet bez inkasovaného gólu.

Třetí třetina přece jen přinesla branky. Jako první se jí dočkali domácí. Při vyloučení Svobody rozehrála první lajna perfektní kombinaci, na jejímž konci byla lahůdková přihrávka Patery na volného Procházku a ten konečně prostřelil Trvaje. Hosté se ovšem velice rychle oklepali a přesně po 150 vteřinách hry Haman střelou po ledě zužitkoval nahrávku Pláška. Závěrečné minuty normální hrací doby přinesly snahu obou týmů o tříbodový zisk. Blíže k výhře měli Znojemští, kteří hráli přesilovku pět na čtyři, ale Kladenští odolali závěrečnému náporu hostů.

Prodloužení již mnoho střel na branku nepřineslo. V samém závěru byl vyloučen opět znojemský Svoboda, ale v jedenáctivteřinové přesilovce gól nepadl, i když Patera byl v dobré střelecké pozici. Při loterii v samostatných nájezdech bylo úspěšných hned prvních pět střelců. Šestý v pořadí, kladenský Kalla, však nastřelil pouze tyč, a tak z bodu navíc se radovali Znojemští Orli.

Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Martin Procházka (Patera) - 54. Haman (Plášek), rozhodující sam. nájezd A. Padělek. Rozhodčí: Kubeš - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3859.
Kladno: Orct - Šmach, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Štěpánek, Nádašdi - Diviš (41. Martin Frolík), Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Mojžíš, Bičánek, Kotaška, Vyrůbalík, od 21. navíc Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, A. Padělek, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: