Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:2Kouč Bokroš se rozloučil se Zlínem prohrou se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hruška 0 : 1
44. Klepiš 0 : 2

ZLÍN

Pražská Slavia potvrdila pozici lídra tabulky, když v utkání 35. kola hokejové extraligy vyhrála na ledě Zlína 2:0. Branky Pražanů zaznamenali David Hruška a Jakub Klepiš. Pro trenéra Bokroše byl nedělní duel neúspěšným závěrem jeho téměř pětiletého působení ve Zlíně, neboť krátce před zápasem oznámil rezignaci. Slavia po třech porážkách opět slavila výhru, zatímco Berani v osmi zápasech za sebou pouze jednou vyhráli.

Článek

Domácí se hned na začátku utkání ubránili přesilovce Slavie, když byl za hákování vyloučen Filip Čech. Slavia byla aktivnější, nicméně brankář Murín byl pozorný. Zlínu se naskytla první výhoda přesilové hry v polovině první třetiny, domácí ji sehráli však nepřesně a Bednář v oslabení zahrozil před Murínem. Zlínský gólman udržel čisté konto, když zneškodnil velkou šanci Holce i následnou dorážku Borovanského. Po rychlém přečíslení slávistického útoku minul Bednář po ideální přihrávce od Červenky. V závěru třetiny při další přesilovce hostů střílel těsně vedle Červenka. Obě mužstva odešla do kabin po první siréně za bezbrankového stavu.

Skóre zápasu se však rychle změnilo. Ve 22. minutě napřáhl z pravého křídla Hruška a jeho dělovka skončila za zády Murína. Branku posvětil i videorozhodčí, s nímž celou situaci sudí Jeřábek konzultoval. Slavia působila aktivněji až do poloviny zápasu, kdy Berany nastartovalo vyloučení Micky. Rachůnek však po ideálním pasu Lešky netrefil prázdnou klec. Ani v minutové dvojnásobné početní výhodě domácí neudeřili.

Před Svobodou bylo horko i v závěru třetiny. Ve hře čtyři na čtyři vybojoval puk Okál, protáhl se mezi kruhy a svižnou ránou provětral hostujícího gólmana. Po následném vyloučení Kolaříka mohl vyrovnat Mokrejš, ale podobně jako Rachůnek demonstroval nepohodu Zlína, když nedokázal dopravit puk do opuštěné branky. Dalším z pálících domácích borců byl Záhorovský. Nejprve mířil do Svobodovy masky a poté málem skóroval chytrou tečí. Zlín dřel, ale gólový efekt nebyl žádný. Ve 39. minutě navíc ujel po křídle Bednář, jehož bekhend zneškodnil Murín.

Hned na začátku třetí třetiny měl slibnou příležitost Vondrka, ale brankář Murín byl připraven, při střele Klepiše se prezentoval i ukázkovým semaforem. Přesto ve 45. minutě podruhé kapituloval, neboť nestačil na bezchybný blafák reprezentanta Klepiše. Hru poté poznamenala řada vyloučených na obou stranách. Zlín mohl snížit po úniku Rachůnka, ale gólman Svoboda nepustil za svá záda ani jednu střelu. Slavia porazila potřetí v letošní sezoně Zlín, neboť byla lepším celkem ve všech herních projevech, zaslouženě si odvezla z Moravy tři body a potvrdila pozici lídra extraligové tabulky.

RI Okna Zlín - Slavia Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. D. Hruška (Beránek), 45. Klepiš (Beránek). Rozhodčí: Jeřábek - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 10:10, navíc Andrašovský (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 4601.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Záhorovský - M. Pšurný, Rachůnek, Andrašovský - Okál, M. Čech, Mokrejš - Kubiš, Balán, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Přikryl.
Slavia Praha: A. Svoboda - Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Klepiš - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Borovanský, Holec, Doležal. Trenéři: Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: