Hlavní obsah

Trenér Vlach vedl na Nový rok poprvé zlínské hokejisty

ZLÍN

Na Nový rok v podvečer vedl poprvé trénink zlínských hokejistů nový kouč Rostislav Vlach, který na sklonku minulého roku nahradil Ernesta Bokroše. Jeho příchod se uskutečnil narychlo, kouč se nechal slyšet, že nabídka zlínského angažmá těsně před Silvestrem po rezignaci jeho předchůdce byla nečekaná.

Článek

"Všechno bylo otázkou dvou tří dnů. Nabídka byla pro mě nečekaná, na rozhodnutí jsem neměl příliš mnoho času," řekl v úterý ČTK Vlach. Pětačtyřicetiletý kouč dosud vedl pouze v uplynulé sezóně Vsetín a po jeho vyřazení z extraligy zasedl na trenérskou lavičku v Nitře.

Po návratu do Čech si Vlach bude muset teprve v následujících dnech udělat komplexní obrázek o nových svěřencích. Kvůli pracovním povinnostem na Slovensku neviděl mužstvo ani v posledním utkání ve starém roce proti Slavii, ve kterém ještě tým vedl po svém odstoupení Bokroš. "Konkrétně Zlín jsem speciálně nesledoval, věnoval jsem pozornost celé české extralize," vysvětlil Vlach.

Proto také teprve postupně začne spřádat plány, jak dostat předposlední tým extraligové tabulky na vyšší příčky. "Půjdu krok za krokem. Na sérii proher má určitě svůj podíl i psychika. Měli bychom hrát jednoduše, nebudu zatím vyžadovat žádné složitosti. Naše hra by měla vycházet ze zabezpečené obrany a pochopitelně se musíme pokusit co nejdříve vyhrát," nastínil Vlach své nejbližší cíle.

Momentálně neplánuje ani žádné výrazné změny v sestavě. "Nechci současný tým úplně rozbít. Spíš se zaměřím na drobné úpravy a důležité bude i doplnění týmu," poznamenal nový kouč, jemuž vedení klubu slíbilo posily do obrany i do útoku. "Všechno je ale zatím ve stadiu jednání, proto je předčasné uvádět jména. Ale ohlížíme se i v zahraničí," doplnil Vlach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec