Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic bude trénovat Bokroš

Novým koučem vítkovických hokejistů se stal Ernest Bokroš. Osmačtyřicetiletý trenér, který v neděli rezignoval ve Zlíně, přebírá desátý tým extraligy po odvolaném Miroslavu Fryčerovi. Bokroš v úterý podepsal smlouvu do konce sezóny s opcí, jeho asistentem bude Petr Bolek.

Článek

Bokroš byl bez práce necelé dva dny. Poté, co odstoupil ze svého postu ve Zlíně, kývl na nabídku Vítkovic. "Ve středu nastupuje u nás," řekl prezident vítkovického klubu František Černík.

Slovenský kouč a bývalý obránce, který pochází z Karviné, působil i u slovenské reprezentace, ale je spjat zejména se Zlínem. Na jeho střídačce vydržel bezmála pět let. Vrcholem jeho angažmá byl zisk mistrovského titulu v roce 2004. Letos se mu však s mužstvem vůbec nedařilo, a třebaže vedení klubu ho ve funkci podrželo, před nedělním extraligovým utkáním proti Slavii podal Bokroš demisi.

Bolek už dělal asistenta Fryčerovi

K Bokrošovi se na vítkovickou střídačku vrací Petr Bolek, který byl u mužstva jako asistent Miroslava Fryčera už v minulé sezóně. "S touto trenérskou dvojicí počítáme minimálně do konce sezóny. Pak se rozhodneme, jak dál. Součástí kontraktu je roční opce," uvedl Černík.

O energického kouče neměly zájem jen Vítkovice. Hlásili se i další manažeři, ale Bokroš si vybral ambiciózní klub z Ostravy, který letos zůstává daleko za očekáváním a potácí se na hraně samotné účasti v play-off. "O průběhu jednání se teď nechci bavit, plánujeme tiskovou konferenci, na které podáme další informace," uvedl Černík.

Změny v kádru manažer nevyloučil

Jestli se změna trenérů dotkne i hráčského kádru, zatím také není jasné. Černík to nevyloučil, ani nepotvrdil. "Tahle otázka přijde k řešení v průběhu následujících hodin. Teď nic konkrétního není," doplnil prezident klubu.

Bokroš má Vítkovice vytáhnout z dolních míst extraligové tabulky. Klub před sezonou hleděl mnohem výše, ale po solidním startu se propadl až na desáté místo. Před jedenáctými Pardubicemi má náskok čtyř bodů, Východočeši však mají zápas k dobru. "Potřebujeme se odrazit výše. Současná situace v žádném případě není uspokojivá, musíme začít znovu vyhrávat," předestřel Černík.

Chabé výkony ve spojení s nevýraznými výsledky stály před dvanácti dny místo kouče Fryčera. Toho na čtyři zápasy nahradil Mojmír Trličík a s týmem vybojoval pět bodů.

Reklama