Hlavní obsah

Znojmo - Č.Budějovice 4:3Znojmu pomohly tři přesilovky k obratu proti Českým Budějovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mertl 0 : 1
6. Sailer 0 : 2
10. Růžička 1 : 2
39. Selingr 2 : 2
41. Svoboda 3 : 2
58. Svoboda 4 : 2
58. Sailer 4 : 3

Tři využité přesilové hry pomohly hokejistům Znojma k otočení výsledku a k těsnému vítězství nad Českými Budějovicemi 4:3. Mountfieldu patřila střelecky úvodní třetina, v dalším průběhu už hosté nenašli zbraň na výborně chytajícího brankáře Jiřího Trvaje.

Článek

Českobudějovičtí hokejisté vsadili na dravost spojenou s nátlakovou hrou. Už po minutě hry mohl otevřít skóre Vak, jehož střelu ale stačil Trvaj zachytit. K aktivitě pomohly hostům i dvě přesilové hry v rychlém sledu po sobě. Orli se sice s vypětím sil ubránili, ale v plném počtu v sedmé minutě v rozmezí pouhých 22 sekund dvakrát inkasovali. Nejdříve po Hřebejkově akci doklepl kotouč do branky Mertl a vzápětí po další chybě znojemských zadáků našla přesná Kůrkova přihrávka Sailera a od jeho hole se odrazil kotouč podruhé za Trvajova záda.

Znojmo se vzpamatovalo a přidalo na důrazu v osobních soubojích. Při Mertlově vyloučení se podařilo Orlům korigovat výsledek. V přesilovce obránce Kotaška nahodil kotouč, který se odrazil od zadního mantinelu k Růžičkovi a ten pohotovou střelou zaskočil překvapeného Turka.

Ve druhé třetině se karta ve vývoji utkání obrátila. Hosté dopláceli na nečistou hru častými vyloučeními, Orli se ale v početní převaze dlouho nedokázali prosadit. K vyrovnání jim nepomohla ani 54 sekund dlouhá přesilovka pět na tři. Naopak po půlhodině hry mohl zvýšit náskok Českých Budějovic Brabenec, jenž netrefil prázdnou branku.

O pět minut později na druhé straně zopakoval stejný kousek domácí Padělek, jenž rovněž minul cíl. Těsně před přestávkou ujel ve vlastním oslabení hostující Toman, který nastřelil tyč a vzápětí byl po faulu vyloučen. Za pouhých devět sekund proměnil přesilovku pět na tři ve vyrovnání Selingr.

Hned v úvodu závěrečné třetiny využilo Znojmo i další přesilovku, když po Eratově akci přehodil volný Svoboda ležícího brankáře Turka. Necelé dvě minuty před koncem přidal Svoboda čtvrtý gól. České Budějovice sice ještě vzápětí korigovaly výsledek po Sailerově střele, k vyrovnání už jim ale nepomohla ani téměř minutová power play.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. M. Růžička (Kotaška), 40. Selingr (Bičánek), 42. J. Svoboda (Erat), 59. J. Svoboda (Švrček) - 7. Mertl (Hřebejk), 7. Sailer (Kůrka), 59. Sailer (Šimánek). Rozhodčí: Šír - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. Diváci: 2692.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Mojžíš, Chvátal, Kotaška - J. Svoboda, Erat, Selingr - M. Růžička, Padělek, Demel - Plášek, Haman, Beroun - od 24. navíc Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
České Budějovice: Turek - Sičák, Bolf, Vydarený, F. Novák, Mucha, Frolo, Toman, Gřegořek - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Vak, Veselý - Kuchejda, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: