Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:3Kouč Vlach slavil premiéru ve Zlíně výhrou nad Plzní 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Důras 0 : 1
15. Dvořák 0 : 2
16. Pšurný 1 : 2
29. Záhorovský 2 : 2
29. Vampola 2 : 3
47. Balaštík 3 : 3
49. Balaštík 4 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli ve středečním zápase 36. kola extraligy nad Plzní 4:3, když dokázali ve třetí třetině otočit nepříznivý stav zásluhou dvou branek kanonýra Jaroslava Balaštíka. Úspěšnou premiéru na střídačce týmu RI Okna zažil Rostislav Vlach, který vystřídal Ernesta Bokroše. Berani slavili po třech porážkách v řadě opět vítězství za tři body, zatímco Západočeši potřetí za sebou prohráli.

Článek

Domácí si v úvodu vytvořili tlak a gólman Málek se měl co ohánět. Do slibné šance se dostal Mokrejš a poté Balaštík při domácí přesilovce, neboť vyloučen byl za držení Cartelli. Plzeň se však ubránila. V 7. minutě fauloval v jasné pozici obránce Čakajík domácího Záhorovského a nařízené trestné střílení neproměnil Hamrlík. Jeho pověstný nájezd od mantinelu skončil na Málkových betonech.

Zlín zahrozil až v závěru další početní výhody, když od modré čáry vystřelil Okál a dorážku nedal Klouček. V polovině první třetiny se prodral před Málka domácí Mokrejš, ale v zakončení mu scházel klid. Na druhé straně měl velké štěstí Murín, neboť po střele Dvořáka se puk zastavil na horní tyčce zlínské svatyně.

Do vedení šli hosté, kteří využili přesilovku při hře čtyři na tři. Murín nejdříve vyrazil střely Vampoly a Matějovského, ale na umístěnou trefu Důrase nestačil. Po zaváhání ve zlínské rozehrávce přišel druhý úder Západočechů. Jasečkovu střelu od modré čáry tečoval za Murínova záda ze skrumáže Dvořák. Nepříznivý stav domácí ještě do první sirény zkorigovali, když po objetí plzeňské svatyně dopravil kotouč za brankovou čáru Michal Pšurný.

Záhorovský vyrovnal

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině, do níž mezi třemi tyčemi Zlína nastoupil místo nemocného Murína Biegl. Berani soupeře zatlačili do obranného pásma a hosté mohli děkovat Málkovi. Plzeňský gólman své spoluhráče podržel při Dernerově vyloučení, kdy zlikvidoval dvě šance Balaštíka. Po kolotoči přihrávek čtvrté útočné formace Zlína nebezpečně tečoval těsně vedle Kubiš, chvíli po něm minul příklepem Záhorovský.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 30. minutě, kdy v přečíslení dva na jednoho Leška nabil Záhorovskému, jenž se nemýlil. Jenže za třicet sekund Plzeň opět vedla, po ojedinělém brejku se z voleje trefil Vampola. Při Kloučkově vyloučení měli hosté šanci zvýšit vedení, ale paradoxně málem inkasovali. Okál vybojoval puk a jeho dělovku zneškodnil až Málek.

Plzeňský fantom držel akcie hostů nad vodou, v krátkém sledu zlikvidoval nájezdy Kloučka a Balána. Plzeň málem vytěžila z minima maximum, ale aktivní Dvořák gólmana Biegla neprostřelil. Neujala se ani slibná akce Kubiše, který zblízka mířil o centimetry nad branku.

V závěrečné třetině domácí otočili nepříznivý stav zásluhou dvou branek kanonýra Balaštíka, který po měsíční odmlce opět skóroval. Při prvním gólu zužitkoval přesnou nahrávku obránce Noska a propasíroval puk za záda Málka. Berani se poté ubránili v oslabení, když Fabuš netrefil zcela prázdnou zlínskou branku. V 50. minutě se Balaštík trefil podruhé, když úspěšně tečoval střelu Lučky od modré čáry. Hra se poté přiostřila a k vidění byla řada tvrdých osobních soubojů. Zlín ubránil těsné vedení i přes téměř dvouminutovou power play hostů.

RI Okna Zlín - Lasselsberger Plzeň 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. M. Pšurný (Balán), 30. Záhorovský (Leška), 48. Balaštík (Nosek), 50. Balaštík (Lučka) - 14. Důras (Derner), 16. Dvořák (Jasečko), 30. Vampola (Důras). Rozhodčí: Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:5, navíc M. Čech (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3700.
Zlín: Murín (21. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Vosátko, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.
Plzeň: Málek - Cartelli (21. Dobrovolný), Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Derner - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Matějovský - Dvořák, Kubalík, M. Sýkora. Trenéři Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články