Hlavní obsah

Slavia - Liberec 2:3Liberec jako první v letošní sezóně získal tři body na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Červenka 1 : 0
42. Blatný 1 : 1
46. Šachl 1 : 2
47. Bednář 2 : 2
54. Šachl 2 : 3

Hokejisté Liberce vyhráli ve 36. extraligovém kole na ledě pražské Slavie a potvrdili tak, že se jim proti aktuálnímu lídrovi daří. Porazili ho již poosmé za sebou. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Petr Šachl. Bílí Tygři tak jako první tým v této sezóně porazil Slavii v Sazka Areně v normální hrací době.

Článek

Severočeši přijeli do Prahy bez řady svých opor, protože na marodce jsou stále Zíb, Kočí, Holub, Nedorost, Čermák a Plodek, přesto měli v úvodu zápasu více ze hry. I díky Hlavačkově vyloučení po 22 vteřinách hry byl brankář Svoboda hned od začátku v permanenci. Tygři však gól dát nedokázali a Slavia je za jejich neefektivitu tvrdě potrestala. V sedmé minutě se dostal do brejku Červenka, překonal Pince a proměnil tak hned první větší příležitost lídra soutěže.

Vyrovnat mohl o dvě minuty později Kašpařík, ale v podobné situaci jako Červenka neuspěl. Při úvodní přesilovce Slavie zahrozil Žižka, liberecký gólman však byl pozorný. Oba brankáři poté ovládli hru a dominovali nad útočníky. Na začátku druhé třetiny měli více ze hry domácí, ale Hruška v dobré pozici netrefil ideálně puk, Holec poté ve 28. minutě pouze trefil levou tyčku.

Druhý gól nepřidal ani ve 35. minutě Sup, kterého však v zakončení fauloval Rýgl. I díky tomu bylo rušněji před Pincem, na kterého však v závěru druhého dějství nevyzrál ani osamocený Červenka. Nejaktivnější slávista trefil pouze Pincovu lapačku. A na začátku třetí třetiny toho mohli domácí litovat. Ve 43. minutě totiž Blatný tečí Jirušovy střelu při dvojnásobné početní výhodě vyrovnal a o necelé čtyři minuty později dostal Tygry do vedení Šachl.

Slavii se však poměrně rychle podařilo vyrovnat. V momentě, kdy Bednář překonal podruhé Pince, však na ledě ležel obránce Moravec a hosté tak proti gólu protestovali. U rozhodčího Husičky však nepochodili. Podařilo se jim však odpovědět nejlepším možným způsobem. Šachl pohotově dorazil Žabkovu střelu a Severočeši podruhé vedli. Slavia měla jedinečnou šanci vyrovnat při 45 vteřiny dlouhé přesilovce pět na tři, ale nepodařilo se jí to. Poprvé v letošní sezóně tak vyšla doma bodově naprázdno.

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 7. Červenka (Hlavačka), 49. Bednář (Tomica) - 43. Blatný (Jiruš), 47. Šachl (S. Procházka), 55. Šachl (Bartovič). Rozhodčí: Husička - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 4812.
Slavia Praha: A. Svoboda - Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, Bednář - Vondrka, Holec, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Rýgl - Blatný, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Pabiška, Víšek - Bartovič, S. Procházka, Šachl - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: