Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 1:4Litvínov po čtyřech vítězstvích prohrál, podlehl Kladnu 1:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Trávníček 1 : 0
10. Horna 1 : 1
19. Diviš 1 : 2
29. Tomajko 1 : 3
43. Bělohlav 1 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli ve středečním utkání 36. kola extraligy s Kladnem 1:4 a po předchozích čtyřech výhrách vyšli bodově naprázdno. Tým Geus Okna potvrdil na severu Čech formu posledních týdnů a vyhrál osmé z posledních deseti utkání.

Článek

Domácí začali již tradičně dobře. V úvodních minutách si vytvořili tlak, který vyústil v úvodní branku. Po blafáku se o ni postaral v 10. minutě Trávníček. Vzápětí však Litvínov o hubené vedení přišel, když se na druhé straně prosadil Horna.

Veseleji se šlo o první přestávce do šaten Kladnu, protože čtyři vteřiny před sirénou se podařil Divišovi husarský kousek, při kterém dokonale nachytal brankáře Severočechů Hübla. Dvaadvacetiletý kladenský forvard totiž objel branku a střelou z těžkého úhlu rozvlnil síť za Hüblovými zády.

V prostředním dějství se jako jediní dokázali prosadit hráči Kladna. Litvínov sice měl ještě pořád mírně více ze hry, ale k vyrovnání to nevedlo. Naopak hosté zvýšili náskok, když při hře čtyři na čtyři ujel Nedvěd, jehož střelu stihl Hübl vyrazit, jenže na Tomajkovu dorážku už byl litvínovský gólman krátký.

V závěrečné třetině pak hostující Bělohlav dokázal zužitkovat přesilovku a definitivně rozhodl o tom, že tři body poputují na konto Středočechů. Navíc Litvínov dohrávali bez dvou zraněných hráčů. Nejdříve po zásahu kotoučem odkulhal na střídačku kapitán Reichel, kterého zanedlouho následoval bek Vobořil. Ten byl po souboji a nárazu do mantinelu otřesen.

Reklama

Související témata: