Hlavní obsah

Vlach byl nervózní, ale zlínský tým zvedl

Ostrý extraligový debut v pozici trenéra zlínských hokejistů se Rostislavu Vlachovi povedl. Jeho tým vybojoval tři body po těsném vítězství nad Plzni 4:3.

Článek

„Zpočátku jsem byl trochu nervózní, ale na mém předsevzetí, že chceme vyhrát, to nic nezměnilo. Po dvou trénincích se s týmem mnoho udělat nedá, ale šlo hlavně o to, kluky psychicky pozvednout,“ svěřil se spokojený zlínský kouč.

Co ho nejvíce potěšilo? „Bojovnost kluků, kteří to nezabalili, ani když jsme prohrávali a rvali se dál. Důležitý byl kontaktní gól před koncem první třetiny a pak i to, že nás nezlomily úvodní promarněné šance, jimiž jsme mohli získat náskok,“ líčil Vlach.

První vítězství pod jeho vedením má Zlín v kapse, teď ho čekají zápasy v Ústí a s Vítkovicemi, které vede exzlínský trenér Bokroš.

„Cíl je jasný. Chceme vítězit a tomu podřídíme přípravu. Potřebovali bychom vyhrát alespoň tři zápasy za sebou, aby si kluci začali znovu věřit. Navážeme-li na výhru nad Plzní, budu spokojen a bude se nám hrát i dýchat líp,“ plánuje Vlach, jenž se nechal slyšet, že nabídka zlínského angažmá těsně před Silvestrem po rezignaci jeho předchůdce byla nečekaná, ale kývl.

„Všechno bylo otázkou dvou tří dnů,“ řekl 45letý kouč, který dosud vedl pouze v uplynulé sezóně Vsetín a po jeho vyřazení z extraligy zasedl na trenérskou lavičku v Nitře.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice